Mano Gargždai



Nustatė 38 „nulio promilių“ įstatymui nusižengusius vairuotojus

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Corbis nuotrauka. Asociatyvi Corbis nuotrauka.

Nuo šių metų pradžios įsigaliojo Administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisos, kuriomis atskirų kategorijų transporto priemonių vairuotojams numatyta administracinė atsakomybė už vairavimą esant lengvam girtumo laipsniui, kai nustatoma daugiau kaip nulis 0 promilių. Iki vasario 17 d. šalies policija nustatė 38 atvejus, kai vairuotojų girtumas viršijo 0 promilių ribą.

  

Daugiausia tai pradedantieji vairuotojai, turintys mažesnį, nei 2 metai vairavimo stažą. Policija nustatė 23 tokius vairuotojus. Taip pat nustatyti 8 atvejai, kai sunkvežimių vairuotojai nepaisė draudimo visiškai atsisakyti alkoholio vairuojant. Tarp šių vairuotojų - 2 užsieniečiai. Nustatyta po 3 atvejus, kai taksi vairuotojai ir autobusų vairuotojai buvo lengvai apsvaigę. Be to, nustatytas vienas atvejis, kai lengvai apsvaigęs asmuo vairavo galingąjį keturratį.

  

Be šių 38 atvejų, šiais metais  šalyje išaiškinta beveik pusantro tūkstančio (1305) neblaivių vairuotojų.  Taip pat nustatytas daugiau nei pusšimtis (504) neblaivių dviratininkų ir 12 neblaivių vadeliotųjų. Iš viso šiemet  policija išaiškino daugiau nei 32 tūkstančius  Kelių eismo taisyklių pažeidimų (32131).

  

Eismo dalyviams primename, kad net ir lengvas apsvaigimas gali nulemti tragišką eismo įvykį. 2014 metais dėl neblaivių vairuotojų kaltės žuvo 45 žmonės, 408 žmonės buvo sužeisti. Šiais metais dėl neblaivių vairuotojų kaltės įvyko 26 eismo įvykiai, žuvo 1 žmogus, 44 žmonės buvo sužeisti.

  

Informuojame, kad:

Taksi automobilių, mopedų, motociklų, triračių, lengvųjų keturračių, keturračių, galingųjų keturračių, transporto priemonių, kurių didžiausioji leidžiamoji masė didesnė negu 3,5 t arba turinčių daugiau kaip 9 sėdimas vietas, arba vežančių pavojinguosius krovinius, vairavimas, vairuotojams esant neblaiviems, kai nustatomas lengvas neblaivumo laipsnis (daugiau kaip 0 promilių, bet ne daugiau kaip 0,4 promilės), - užtraukia baudą vairuotojams nuo vieno šimto keturiasdešimt keturių iki dviejų šimtų aštuoniasdešimt devynių eurų;

  

Transporto priemonių vairavimas, pradedantiesiems vairuotojams esant neblaiviems, kai nustatomas lengvas neblaivumo laipsnis (daugiau kaip 0 promilių, bet ne daugiau kaip 0,4 promilės), - užtraukia baudą vairuotojams nuo dviejų šimtų trisdešimt vieno iki dviejų šimtų aštuoniasdešimt devynių eurų.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 643 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,