Mano Gargždai



Klaipėdos miestui – nei pėdos rajono žemės

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Asociatyvi Gintarės Plungienės nuotrauka. Asociatyvi Gintarės Plungienės nuotrauka.

Dar 2000-2003 metų Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos kadencijoje išsakytą šią mano poziciją palaikė visa tuometė Taryba ir šios nuostatos laikomasi iki šiol.

 

2000 metais rajono verslininkai, per tris politines partijas atėję į Tarybą, radome visais atžvilgiais „nukraujavusią“ Savivaldybę, su didele kupra skolų, neįvykdytų įsipareigojimų, nebaigtų teisminių procesų bei prarastomis rajono teritorijomis. Kaip išsiaiškinome, dar 1997 metais tuomečio rajono mero (vieno iš kandidatų į merus šiuose rinkimuose) ir vyriausiosios architektės patvirtintais parašais, Klaipėdos miestui buvo atiduotos rajono teritorijos Tauralaukyje ir Rimkuose, net negauta jokios kompensacijos už biudžetines  investicijas į kelius, gatves bei inžinerines komunikacijas.

2002 metais Savivaldybės tarybos strategijoje buvo numatyta, kaip vystyti rajono pajūrio teritoriją Karklėje, bet po 2003 metų rinkimų ir valdančiosios daugumos pasikeitimo rajono taryboje, planai nebuvo tęsiami. Daug metų į Karklę nieko neinvestuota, susidarė įspūdis, kad tuo rajono valdžia specialiai provokuoja Karklės atidavimą Klaipėdos miestui. Prieš keletą metų, pamatęs mūsų rajono vadovų nepalankų požiūrį į pajūrį, į Kretingalės seniūnijos teritoriją, taip pat ir Karklę  buvo pareiškęs norą ir Kretingos rajonas.

 Apie Dituvos sodų teritorijos prijungimą prie Klaipėdos miesto šnekama ne vieną kadenciją ir šios dienos rajono savivaldybės valdančiojoje daugumoje.

 Kai prasidėdavo diskusijos dėl rajono pavadinimo keitimą į Gargždų, valdantieji – kitokios nuomonės savininkai – iškart pradėdavo skleisti priešišką informaciją, neva dėl to rajonas bus padalintas, priskiriant pakraštines teritorijas kaimyninėms savivaldybėms, o Gargždų savivaldybė liks vos ne seniūnijos dydžio.

Šiomis temomis gąsdinančių gyventojus netrūko ir per šiuos rinkimus. Asmeniškai man keletas rajono gyventojų uždavė klausimų dėl neva sklandančių kalbų apie rajono teritorijų galimą prijungimą prie Klaipėdos miesto. Tris kadencijas išsėdėję valdžioje, gerai įsisavino įvairias technologijas ir naudoja jas skleisdami dezinformaciją, kad visais įmanomais būdais apjuodintų pranašesnius bei bandančius kurti gražesnę rajono ateitį konkurentus. „Skaldyk ir valdyk“ priemonės, matyt, jiems pateisina tikslą. Kai kitų darbų nelabai sugebi, tai per daug metų užgyventos šiltos politinės darbo vietos, matyt, kur kas svarbiau už politinę kultūrą, demokratiją, rajono žmonių gerovę ar rajono potencialo panaudojimą.

Su visa atsakomybe pareiškiu, kad nei vienas iš mano atstovaujamo rinkiminio sąrašo niekada nesiūlė ir nesiruošia siūlyti, kokią nors rajono teritoriją prijungti prie Klaipėdos miesto. Viskas, ką ta tema apie mus girdėjote per rinkimus, yra politinių konkurentų šmeižtas.

 

Tai yra subjektyvi nuomonė, todėl už rašinio turinį redakcija neatsako.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 514 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,