Mano Gargždai



Gargždų bendruomenei vadovaus naujas pirmininkas

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Gargždų miesto bendruomenės susirinkime buvo aptarti pernai nuveikti darbai. G.Muldarytės nuotr. Gargždų miesto bendruomenės susirinkime buvo aptarti pernai nuveikti darbai. G.Muldarytės nuotr.

Vakar Gargždų miesto bendruomenės nariai rinkosi į 2014 metų ataskaitinį susirinkimą. Jame buvo pristatyti praėjusiais metais bendruomenės nuveikti darbai bei priimti kiti svarbūs sprendimai – du valdybos narius pakeitė kiti asmenys, be to, išrinktas naujas bendruomenės pirmininkas.

 

Bendruomenės dėka atgijo parkas

Dainius Šatkus, iki vakarykštės dienos vadovavęs Gargždų bendruomenei, pristatė svarbiausius praėjusiais metais nuveiktus darbus. Jis informavo, kad pernai finišo tiesiąją pasiekė Kvietinių gatvės rekonstrukcijos techninio projekto rengimo darbai, inicijuoti bendruomenės. Projektas buvo atiduotas ekspertizei, kurios metu pateiktos tik neesminės pastabos. Pasak D.Šatkaus, dabar reikalingas Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pritarimas projektui.

„Kiek žinau, šiemet AB LESTO yra numačiusi lėšas atkarpoje nuo Klaipėdos gatvės iki Parko gatvės pakeisti apšvietimo stulpus, įvadus ir visa kita“, – teigė D.Šatkus.

Kitas tęstinis projektas, kurį praėjusiais metais toliau įgyvendino bendruomenė, – vaikų žaidimų aikštelės miesto parke plėtra. Pernai joje buvo pastatyti suoliukai. Kaip teigė D.Šatkus, tai – pasiteisinęs projektas, parke įnešęs gyvybės.

Taip pat praėjusiais metais bendruomenės iniciatyva parke buvo įrengti lauko treniruokliai. D.Šatkus pasakojo, kad pastaruosius pamėgo ir vyresnio amžiaus gyventojai. Tiesa, jie išreiškė norą, kad būtų naudingas ir treniruoklis-dviratis.

„Dar reikėtų aplink treniruoklius sutvarkyti aplinką. Pavasarį planuojame rinktis į talką“, – žadėjo D.Šatkus.vidineovidijus

 

Kvietė į renginius

Susirinkimo metu prisimintos ir gražios akimirkos, kai vasarą bendruomenės nariai buvo pakviesti pažinti ne tik Gargždus, bet ir rajoną – dalyvavo išvykoje Minijos aukštupiu. Taip pat pasidžiaugta kaimyninių bendruomenių darbais –žiemą Utriuose atidarytu slidinėjimo kurortu.

Deja, šilta žiema sutrukdė bendruomenei įgyvendinti gražią idėją – Gargžduose įrengti čiuožyklą po atviru dangumi. D.Šatkus vylėsi, kad kitos žiemos orai leis tai padaryti.

Visgi bendruomenei pavyko surengti ir gargždiškius pakviesti į daugybę kitų renginių. Bendradarbiauta su Pilietinių iniciatyvų centru, kuris vykdo visą Lietuvą apimantį projektą, kurio metu įvairiuose miestuose buvo rengiami susitikimai su įdomiais žmonėmis. Gargžduose apsilankė atlikėja Šorena, Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Robertas Dargis ir aktorė, tekstų kūrėja, laidų vedėja Beata Tiškevič Hasanova.

Kartu su Gargždų kultūros centru, kuris, kaip tvirtino D.Šatkus, prisiėmė didžiąją organizacinę naštą, bendruomenė visus pakvietė į jau tradicine tapusią Obuolių šventę. Joje dalyvavo ir aplinkinių gyvenviečių bendruomenės, policijos atstovai.                                                                      Ovidijus Jankauskas. G.Muldarytės nuotr.

Dar vienas reikšmingas bendruomenės darbas – inicijuotas Gargždų vietos veiklos grupės steigimas. Siekiama suvienyti miesto nevyriausybines organizacijas ir verslo sektorių, kurtį strategiją, suteiksiančią galimybę gauti finansavimą bei pagerinti gargždiškių gyvenimą.

 

Išrinko naują pirmininką

Vėliau bendruomenės nariams teko priimti atsakingą sprendimą. Rinkti naujus valdybos narius bei pirmininką. 

Kadangi du bendruomenės valdybos nariai – Nerijus Galvanauskas ir D.Šatkus, kuris ėjo ir bendruomenės pirmininko pareigas, buvo išrinkti į Klaipėdos rajono savivaldybės tarybą, jie atsistatydino, kad vėliau būtų išvengta interesų konfliktų.

Pirmiausia buvo išrinkti du nauji bendruomenės valdybos nariai: Rimantas Lukošius ir Šarūnas Vaičiulis. Vėliau valdyba pasiūlė Ovidijaus Jankausko kandidatūrą į bendruomenės pirmininko vietą. Prieštaraujančių tam neatsirado. Tiesa, O.Jankauskas bendruomenei vadovaus ne visą dvejų metų kadenciją, o likusius vienerius metus.

 

Gerdos Muldarytės nuotraukos:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 363 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,