Mano Gargždai



Už atliekų tvarkymą visų savivaldybių gyventojai mokės pagal vienodas taisykles

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr. Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr.

     Visi šalies gyventojai už komunalinių atliekų tvarkymą, nesvarbu, kurioje savivaldybėje jie gyvena, mokės pagal vienodas taisykles. Tai numato Aplinkos ministerijos parengtos ir siūlomos Atliekų tvarkymo įstatymo ir kitų teisės aktų pataisos. Jos įteisintų vieningos komunalinių atliekų tvarkymo kainodaros modelį ir jų tvarkymo principus.

 

     „Kadangi ligi šiol nėra vieningos komunalinių atliekų tvarkymo kainodaros, savivaldybės, skaičiuodamos rinkliavas ir kitas gyventojų įmokas už šią paslaugą, taiko skirtingus principus, savaip interpretuoja, kurias sąnaudas įtraukti į kainą. Mes nuolat gauname gyventojų skundų dėl rinkliavų dydžių", – sako aplinkos viceministras Algirdas Genevičius.

     Priėmus Aplinkos ministerijos siūlomas pataisas, visos savivaldybės nuo 2016 m. liepos 1 d. turėtų pagal vienodas taisykles apskaičiuoti rinkliavas iš gyventojų ar kitas jų įmokas už komunalinių atliekų tvarkymą. Pataisos leistų užtikrinti, kad už šias paslaugas gaunamos lėšos būtų nukreipiamos jų kokybei gerinti, reikiamai infrastruktūrai plėtoti.

     Taip pat siūloma nustatyti, kad į rinkliavos dydį nebūtų įskaičiuojamos sąnaudos, patirtos iš specialių surinkimo konteinerių kartu su antrinėmis žaliavomis surenkant ir kitas komunalines atliekas, nebent būtų įrodyta, kiek tokių komunalinių atliekų buvo rasta ir kokių sąnaudų reikėjo jas tvarkant. Tai paskatintų žmones aktyviau rūšiuoti buityje susidarančias atliekas.

     Aplinkos ministerija kviečia gyventojus susipažinti su siūlomomis įstatymo pataisomis ir Rinkliavos ar kitos įmokos už komunalinių atliekų surinkimą iš atliekų turėtojų ir atliekų tvarkymą dydžio nustatymo taisyklėmis ir iki š. m. gegužės 8 d. pateikti pastabas ir pasiūlymus el. paštu .

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 293 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,