Logo
 Spausdinti šį puslapį

Vėžaičių pasididžiavimas – modernus konferencijų centras

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Vėžaičių bendruomenės pirmininkas V.Gedvilas patikino, kad sprendimas įrengti konferencijų centrą pasiteisino su kaupu. Vėžaičių bendruomenės pirmininkas V.Gedvilas patikino, kad sprendimas įrengti konferencijų centrą pasiteisino su kaupu.

Visuomeninė organizacija Vėžaičių bendruomenė (Klaipėdos r.) be abejonių gali didžiuotis iniciatyviais ir atsidavusiais nariais. Pavydėtinas ir jų užsidegimas bei didelis noras siekti užsibrėžtų tikslų. Visa tai padėjo Vėžaičiuose įkurdinti unikalų konferencijų centrą, kuriame šiandien virte verda gyvenimas: rengiami mokymai, konferencijos, kiti renginiai.

    

Svajojo apie bendruomenės kabinetą

Nuo 1967 m. Vėžaičių miestelio centre esančiame didžiuliame pastate veikė Lietuvos žemdirbystės instituto Vėžaičių filialas, dabar čia yra įsikūręs Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centro Vėžaičių filialas.

Iš pradžių bendruomenės narių galvose kirbėjo tik nedidelė svajonė – pastato patalpose turėti  bendruomenės kabinetą.

Vėžaičių bendruomenės pirmininkas Vidmantas Gedvilas pasakojo, kad vietos veiklos grupės organizuotų mokymų metu „išsigrynino“ idėja miestelyje įrengti konferencijų centrą.

„Šalia yra mokslinė įstaiga. Pagalvojome, kad centru galės naudotis ir patys mokslininkai, kurie rengia įvairius seminarus, mokymus“, – kalbėjo V.Gedvilas.

Netrukus idėjos ėmė virsti realybe. Pagal „Leader“ programą Vėžaičių bendruomenė pradėjo įgyvendinti projektą „Vėžaičių konferencijų centro įkūrimas“. Buvo skirta 449 286,08 litų (130 122,24 eurų) parama.

        

Įrengtos modernios salės

Vieni miestelio gyventojai šias užmačias pasitiko su džiaugsmu, kiti į jas žvelgė atsargiai.

„Visada akcentuoju, kad tai kartu yra ne tik konferencijų centras, bet ir bendruomenės namai, kur galima rinktis, rengti susirinkimus, renginius“, – pabrėžė V.Gedvilas.

Netrukus 550 kv. metrų patalpos sparčiai ėmė keistis – bendruomenės nariai negailėjo nei savo laiko, nei pastangų, savanoriškai triūsė talkose.

Šiandien Vėžaičių bendruomenę jau galima vadinti puikiu pavyzdžiu, o nuveikti darbai patys kalba už save. Moderniame konferencijų centre įrengtos dvi salės: didžioji (130 vietų) ir mažoji (20 vietų), taip pat patalpa kavos pertraukėlėms. Abiejose salėse įrengtos specialios kabinos vertėjams. Beje, jos jau išbandytos ir, pasak bendruomenės pirmininko, puikiai veikia.

            

vidine darbuotoja

Konferencijų centro darbuotoja V.Jonušienė teigė, kad dažniausiai į įvairius mokymus, konferencijas susirenka kultūringi žmonės, tad problemų nekyla.

 

Inovatyvios technologijos

Verta paminėti, kad įrengiant konferencijų centrą buvo pasitelkta daug inovatyvių sprendimų, pavyzdžiui, salėse įdiegta rekuperacinė vėdinimo sistema, jų patalpas šildo šilumos siurbliai, o lubos apšiltintos šilumą izoliuojančiais dažais. Patalpą kavos pertraukėlėms šildo infraraudonųjų spindulių šildytuvai.

„Kai į renginius susirenka daug žmonių, vėdinimo sistema ypač pasiteisina. Pareguliuoji, kaip reikia, ir renginių metu būna geras mikroklimatas. Labai naudinga ir kavos pertraukėlių patalpa. Į ją susirenka norintieji ramiai pasėdėti, pailsėti, atsigerti kavos“, – dėstė bendruomenės pirmininkas bei pridūrė, kad centro lankytojai pastarąją ypač mėgsta ir jos geria daug. Konferencijų centras klientams siūlo kavą tik iš specialaus aparato, nes praktika parodė, kad ji kokybiškesnė nei, pavyzdžiui, pristatoma termosuose.

Konferencijų centro darbuotoja Vitalija Jonušienė paklausta, ar lankytojai nėra reiklūs, tvirtino, kad pasitaiko įvairių, tačiau dažniausiai į įvairius mokymus, konferencijas susirenka kultūringi žmonės.

Praėjusiais metais centre buvo įrengta virtuvė, tad bendruomenė gali pasiūlyti ir maitinimo paslaugą. Be to, Vėžaičių konferencijų centras bendradarbiauja su Brožių bendruomene, teikiančia išvažiuojamojo maitinimo paslaugą.

                  

Ir konferencijoms, ir šventėms

V.Gedvilas pasakojo, kad konferencijų centre šiuo metu dažniausiai vyksta įvairūs mokymai, taip pat konferencijos, seminarai. Praėjusiais metais čia buvo surengta didžiulė tarptautinė konferencija, rugsėjo 23 d. bus organizuojama dar viena – Lietuvos agrarinių ir miškų mokslų centro Vėžaičių filialas minės 80-ies metų sukaktį, atvyks svečių iš užsienio, su kuriais filialas bendradarbiauja, vykdo bendrus projektus.

Konferencijų centre galima rengti ir kitus renginius. Pernai čia vyko vakaronė Vėžaičių gyventojams. Centre jau buvo surengtos trejos metinės, neseniai – gedulingi pietūs. Artėjant vasarai, žmonės teiraujasi ir dėl galimybės čia švęsti vestuves. V.Gedvilas patikino, kad patalpas galima išsinuomoti ne tik joms, bet ir kitoms asmeninėms šventėms.

                  

Projektas pasiteisino

Bendruomenė drąsiai gali vadinti save verslia – už patalpų nuomą gaunamų lėšų pakanka sumokėti mokesčiams ir už elektrą, ir už šildymą.

Vienas projekto rodiklių buvo sukurtos 2 darbo vietos. Kaip teigė V.Gedvilas, kad konferencijų centras funkcionuotų visu pajėgumu, iš viso praverstų 4 darbo vietos.

Po Vėžaičių konferencijų centro atidarymo praėjus kiek mažiau nei dvejiems metams, bendruomenės pirmininkas atviravo, kad šis projektas pasiteisino su kaupu.

„Iš visos Lietuvos atvažiavusios bendruomenės negali atsistebėti, kad buvo įgyvendintas toks projektas ir sutvarkytos tokios didelės erdvės“, – džiaugėsi V.Gedvilas.

 

vvg

 

Daugiau informacijos apie pajūrio bendruomenes – internetinėje svetainėje www.pajuriobendruomenes.lt

 

Vėžaičių konferencijų centras – nuotraukų galerijoje:

 

Atnaujinta 15 birželio 09, Antradienis 14:19

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,