Mano Gargždai



Policija: rūkantiems nepilnamečiams – nulinė tolerancija

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

     Kiekvienais metais gegužės mėnuo yra skelbiamas nerūkymo mėnesiu, o gegužės 31 diena – „Pasaulinė diena be tabako". Atsižvelgiant į tai, sekmadienį policija visoje šalyje organizuoja prevencinę akciją, nukreiptą prieš rūkančius nepilnamečius. Jos metu rūkantiems nepilnamečiams nebus taikoma jokia tolerancija, už savo veiksmus jie turės atsakyti.

 

     „Šią dieną visi rūkantieji skatinami bent vieną dieną nerūkyti, o visuomenė raginama susipažinti su rūkymo žala ir pasauline tabako epidemija. Pagrindinis šios akcijos tikslas yra apsaugoti dabartinę ir būsimas kartas nuo tabako vartojimo sukeliamų sveikatos, socialinių, aplinkos ir ekonominių problemų bei priverstinio kvėpavimo tabako dūmais užterštu oru"- sako policijos generalinis komisaras Linas Pernavas.

     Lietuvos Respublikos Seimas 2015 m. balandžio 23 d. priėmė Tabako kontrolės įstatymo pataisas, kuriomis įtvirtino draudimą asmenims iki 18 metų rūkyti (vartoti) tabako gaminius ar jų turėti. Nuo gegužės 1 d. nustatyta administracinė atsakomybė už šį pažeidimą. Nepilnamečių asmenų tabako gaminių ar susijusių gaminių (elektroninių cigarečių) rūkymas (vartojimas) ar tabako gaminių ar susijusių gaminių (elektroninių cigarečių ir pildomųjų talpyklų) turėjimas užtraukia baudą nuo 14 iki 28 eurų su tabako gaminių ar susijusių gaminių konfiskavimu. Bauda už jaunesnių kaip 16 metų asmenų nusižengimą skiriama tėvams arba globėjams (rūpintojams). Už pakartotinius nusižengimus bauda siekia nuo 28 iki 86 eurų su tabako gaminių ar susijusių gaminių konfiskavimu.

     Todėl šį sekmadienį policijos pareigūnai visoje šalyje vykdys specialias policines priemones, kurių metu užtikrins viešąją tvarką, aktyviai patruliuos viešose vietose, kontroliuos kaip laikomasi šių įstatymo nuostatų.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 299 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,