Mano Gargždai



Atidaryta Gargždų plytų gamyklos istorija alsuojanti paroda (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(6 balsai)
Simos Ulvikienės nuotr. Simos Ulvikienės nuotr.

Ketvirtadienį pasigrožėti nuotraukomis, pasikeisti prisiminimais ir pažinti išskirtinį Gargždų objektą pakvietė miesto kultūros centre atidaryta Aušros Petrikaitės fotografijų paroda „Gargždų plytų gamyklos istorija“.

 

Menininkė A.Petrikaitė, kurią sužavėjo gražios ir neįprastos Gargždų plytų gamyklos vietos, parodos lankytojams pristatė 76 fotografijas.

Atvykusieji turėjo galimybę pažvelgti į seniai pamirštas ir duris užvėrusias gamyklos kertelės, pavyzdžiui, laboratoriją, kurioje iki 1995-ųjų metų virte virė darbas.

Taip pat buvo parengta nedidelė ekspozicija. Parodos dalyviai sužinojo, kokie yra dabartiniai plytų gamyklos darbininkų rūbai, batai. Taip pat kokia avalynė, darbo knygelės, laboratorijos priemonės ir kiti daiktai buvo naudojami anksčiau.

Istoriją menanti paroda abejingų nepaliko – vieni, dairydamiesi po fotografijas, žengė pažinimo keliu, kiti – prisiminimų, kuriais pasidalino ir su susirinkusiaisiais.

Jei dar neapsilankėte, parodą galite apžiūrėti Gargždų kultūros centre. Nuo rugsėjo 25-osios ji bus eksponuojama restorane „Lijo“.

 

A.Petrikaitė atskleidė, kad parodai ruošėsi savomis lėšomis, jos niekas nerėmė, tad pageidaujantieji patikusias fotografijas gali nusipirkti. Su A.Petrikaitė susisiekti galima tel. 8 613 18 245.

 

Parodos atidarymo akimirkos – Simos Ulvikienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 600 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,