Mano Gargždai



Į mokyklas pakvietė Rugsėjo 1-osios skambutis (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Simos Ulvikienės nuotr. Simos Ulvikienės nuotr.

     Šiandien visoje Lietuvoje nuaidėjo Rugsėjo 1-osios skambutis, paskelbęs naujų mokslo metų pradžią. Nuo pat ryto ir Klaipėdos rajono gyvenvietėse buvo matyti sujudimas – į mokymo įstaigas skubėjo pasipuošę, nešini gėlėmis ir patys mažiausieji, ir vyresni mokiniai, jų artimieji, pedagogai.

 

     Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjas Algirdas Petravičius informavo, kad į žinių kelią Klaipėdos rajone šiemet žengė 514 pirmokų. Jis pasidžiaugė, kad per pastaruosius septynerius metus – tai didžiausias pirmokų skaičius.

     „Ir prognozuojame, kad mokinių skaičius rajone didės. Esame viena iš nedaugelio išimtinių savivaldybių, kur jų skaičius nemažėja", – džiugia tendencija dalijosi Švietimo skyriaus vedėjas.
     Bendras mokinių skaičius Klaipėdos rajone šiemet siekia beveik 5 tūkstančius. Praėjusiais metais rajone buvo 4887 moksleiviai.

     Švietimo ministerijos duomenimis, šiemet šalyje pirmokų bus daugiau negu mokyklas baigs abiturientų. Rugsėjo 1-ąją į mokyklas atėjo tūkstančiu pirmokų daugiau nei pernai – per 29 tūkstančius. Abiturientų, palyginti su praėjusiais metais, sumažėjo daugiau kaip 3 tūkstančiais: nuo 30,5 tūkst. iki 27 tūkst.
     Lietuvoje mažėja ir bendras mokinių skaičius: jų mokysis 13 tūkst. mažiau nei pernai, arba 330 tūkst. Apskritai pastaraisiais metais mokinių mažėjimas lėtėja (palyginti: 2010–2011 m. m. mažėjo 24 tūkst., 2014–2015 m. m. – 12 tūkst.).
     Mokyklų ir mokytojų skaičius išlieka panašus kaip pernai: apie 33 tūkst. mokytojų ir apie 1200 mokyklų.

 

     Šventinės Rugsėjo 1-osios akimirkos Gargždų mokyklose – Simos Ulvikienės ir Lino Gruzdžio nuotraukose:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 270 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,