Mano Gargždai



Pagerbti „Metų ūkis“ nugalėtojai

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Remigijaus Norvilo iš Judrėnų seniūnijos ūkis apdovanojimuose užėmė antrąją vietą Klaipėdos rajone. Klaipėdos r.sav.nuotr. Remigijaus Norvilo iš Judrėnų seniūnijos ūkis apdovanojimuose užėmė antrąją vietą Klaipėdos rajone. Klaipėdos r.sav.nuotr.

     Penktadienį Kaune jau 22-ąjį kartą vyko ūkininkų apdovanojimai „Metų ūkis". Šiais metais 121 žemdirbys gavo apdovanojimą, o iš viso konkurse dalyvavo 410 ūkininkų iš 41 savivaldybės. Pirmąją vietą Klaipėdos rajone užėmė Daivos ir Vidmanto Buivydų, antrąją – Remigijaus Norvilo, o trečiąją – Editos ir Gintauto Prišmontų ūkiai.


     Daivos ir Vidmanto Buivydų ūkis įsikūręs Medsėdžiuose. Ūkio dydis 400 ha. Ūkininkai augina per 170 reto grožio aubrakų veislės mėsinių galvijų. Pavyzdingas ūkis, sutvarkyta infrastruktūra, išpuoselėta aplinka.

     Remigijaus Norvilo iš Judrėnų seniūnijos ūkis gyvulininkystės krypties, ūkio dydis per 200 ha, auginama simentalų veislės mėsiniai galvijai ir per 40 pieninių karvių.

     Editos ir Gintauto Prišmontų ūkis įsikūręs Priekulės seniūnijos Venckų kaime. Augalininkystės ūkyje auginama per 100 ha grūdinių kultūrų. Ūkyje darbuojasi tėvas ir sūnus. Sutvarkyti sandėliai, aplinka.

     „Dirbti žemę nėra lengva – tai darbas, reikalaujantis daug pastangų ir pasiaukojimo. Lietuva gali didžiuotis savo žemdirbių tradicijomis, kurios yra puoselėjamos ir perduodamos iš kartos į kartą. Todėl man labai malonu sveikinti geriausius Lietuvos ūkininkus. Tokie konkursai – tai gera galimybė pastebėti ir įvertinti pačius geriausius, pačius inovatyviausius ūkius. Šiandien yra geriausias laikas Jums padėkoti už Jūsų darbą", – kalbėjo žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė, sveikindama „Metų ūkio 2015" nugalėtojus. Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius pažymėjo, kad tik dirbant išvien įveikiami visi sunkumai. Juk būtent Lietuvos ūkininkai prikūlė 5,5 mln. tonų grūdų ir šie rodikliai vis auga. Premjeras žemdirbiams linkėjo stiprybės ir užsispyrimo siekiant dar geresnių rezultatų.

     Tarp nugalėtojų vyravo gyvulininkystės ir mišrios specializacijos ūkiai, vidutinis ūkininkaujančių amžius – 47 metai. Jauniausiam nugalėtojui – 25 metai. Apibendrinant visų laimėtojų ūkininkų dirbamą žemės plotą pagal užpildytas anketas paskaičiuota, kad ūkininkai žemės ūkio veiklai išnaudoja per 27 tūkst. ha žemės.

     „Metų ūkio apdovanojimai – tai bene ilgiausias tradicijas turintis konkursas, kuriame gali dalyvauti ūkininkai iš visos Lietuvos. Jūsų dėka gražėja mūsų kraštas, valgome lietuvišką maistą, tad visi ūkininkai nusipelno didžiausios pagarbos", – sakė Lietuvos ūkininkų sąjungos pirmininkas Jonas Talmantas.

      „Metų ūkis" organizuojamas nuo 1994 metų.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 324 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,