Mano Gargždai



Vaikinai jėgas aiškinosi kvadrato varžybose

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Zigmo Bitino nuotr. Zigmo Bitino nuotr.

     Gruodžio 8 dieną Vėžaičių pagrindinės mokyklos sporto salėje įvyko Klaipėdos rajono kaimo vietovių mokyklų 2003 metų gimimo ir jaunesnių moksleivių berniukų kvadrato varžybos. Jose norą dalyvauti pareiškė šešios komandos: moksleiviai iš Dovilų, Kretingalės, Plikių, Endriejavo ir Vėžaičių pagrindinių mokyklų bei Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos.


     Iš pradžių komandos burtų keliu buvo suskirstytos po tris į du pogrupius. Po to pogrupių nugalėtojai kovojo dėl 1-2 vietų, o užėmę antrąsias vietas – dėl 3-4 vietų. „A" pogrupyje burtai suvedė Veiviržėnus, Vėžaičius ir Kretingalę, o „B" pogrupyje – Dovilus, Endriejavą, Plikius.

     Jei tik plikiškiams su keletu jaunesnių žaidėjų buvo sunkiau pasipriešinti savo varžovams, tai tarp kitų penkių komandų tiesiogine žodžio prasme virė žūtbūtinis mūšis. Ypač atkakli kova vyko tarp visų trijų „A" pogrupio komandų. Vėžaičiai tik po trečio kėlinio pratęsimo sugebėjo įveikti pagrindinius savo varžovus veiviržėniškius. Šie pralaimėdami mačą kretingališkiams, trečiame kėlinyje vis tik perėmė iniciatyvą ir išplėšė pergalę. Po to, kai Vėžaičiai nors ir nelengvai, bet sausu rezultatu 2:0 įveikė Kretingalę, tapo aišku, kad jie kovos dėl pirmos vietos, o Veiviržėnai – dėl trečios. „B" pogrupyje tik Endriejavas vieną kėlinį kiek stipriau pasipriešino Dovilams, tad doviliškių kelias į didįjį finalą buvo šiek tiek lengvesnis.

     Dėl trečios vietos mače Veiviržėnai nesunkiai laimėjo prieš Endriejavą, iškovodami trečiąją vietą. Na, o pagrindinio finalo tarp Vėžaičių ir Dovilų metu kartais atrodė, jog nuo triukšmo tuoj sugrius sporto salė. Pirmąjį kėlinį po pratęsimo laimėjo namų šeimininkai, tuo dar labiau įkaitindami tvyrančią atmosferą. Deja, džiūgauti buvo kiek per anksti. Doviliškiai net pradžioje pralaimėdami antrąjį kėlinį, sugebėjo susikoncentruoti, perimti iniciatyvą ir laimėti šį kėlinį. Tuo momentu vėžaitiškiai palūžo. Tad, trečiasis kėlinys Dovilams buvo tik smagus pasisvaidymas ir lengva pergalė rezultatu 8:0. Jie šįkart – nugalėtojai ir atstovaus rajonui respublikinėse varžybose.

     Mačo dėl penktos vietos nebuvo, bet pagal geresnius kitus rodiklius ši vieta atiteko Kretingalės pagrindinės mokyklos moksleiviams.

 

Varžybų akimirkos ir prizininkai – Z.Bitino nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 342 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,