Mano Gargždai



Doviluose Šviesos šventę papuošė išskirtinės etnoinstaliacijos (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Dovilų miestelio centrą papuošė išskirtinės karpiniais dekoruotos etnoinstaliacijos. Sandros Vaičienės nuotr. Dovilų miestelio centrą papuošė išskirtinės karpiniais dekoruotos etnoinstaliacijos. Sandros Vaičienės nuotr.

     Antradienio vakaras Dovilų miestelyje buvo ypatingas – jį nušvietė daugybė žibintų, o taip pat ir išskirtinės etnoinstaliacijos.


     Pastarųjų kūrimui Dovilų etninės kultūros centro kolektyvas naudojo medieną, popierių, plėvelę, kiekvieną iš jų puošia įspūdingi karpiniai.

     „Juose atsispindi baltiški, pasakų motyvai, taip pat tradiciniai etniniai simboliai: gyvybės medis, saulė ir mėnulis, dangaus kūnai", – pasakojo Dovilų etninės kultūros centro direktorė Lilija Kerpienė.

     Pasak jos, Dovilų šventėje norėjosi labiau su etnine kultūra susietų dalykų.

     „Rūpi tradicija: advento laike tyliau, ramiau pabūti ir pajausti, išgyventi tą švenčių laukimą", – apie šventės tikslą kalbėjo L.Kerpienė.

     Prie Šviesos šventės kūrimo prisidėjo ir Dovilų vaikų lopšelio-darželio „Kregždutė" bendruomenė – darbuotojai, vaikai ir tėveliai. Jie pasigamintais žibintais papuošė ir nušvietė miestelio centro erdvę. Šviesos, atsižvelgiant į organizatorių prašymą, sklido ir iš aplink esančių namų.

     Gausiai susirinkę gyventojai turėjo galimybę pasidžiaugti ir įvairiomis kalėdinėmis atrakcijomis: parašyti laišką Kalėdų seneliui ir įmesti jį į autentišką pašto dėžę, įsėsti į etniniais elementais padabintas Kalėdų senelio roges, įsigyti tautodailininkų darbų. Etnine kultūra alsuojančioje šventėje buvo galima senomis, grūdams skirtomis girnomis susimalti „sniego" miltus, juos kultūros centro darbuotojai vaikams vyniojo į popierines tūbeles.

     Įvairios įstaigos kvietė pasivaišinti kalėdine arbata ir skanėstais.

     Pavykusia gražia švente suskubo džiaugtis visi: gyventojai socialiniame tinkle negailėjo gerų komentarų ir padėkų organizatoriams – Dovilų etninės kultūros centrui.

     „Šauni, kūrybinga ir darni komanda dirba ir kuria pasaką", „Doviliškiai turi kuo didžiuotis, renginys buvo nuostabus", – emocijomis po renginio dalinosi dalyviai.

     Šventės organizavimui pasinaudota Klaipėdos rajono savivaldybės parama, skiriama kultūrinės veiklos projektams, taip pat įvairia pagalba prisidėjo ir vietiniai gyventojai, ir įmonės.

     Norintieji pasigrožėti išskirtinėmis etnoinstaliacijomis tai padaryti galės iki Trijų karalių. Jos įsižiebs kiekvieną vakarą kartu su gatvės žibintais.


     Šventės akimirkos – Sandros Vaičienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 325 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,