Logo
 Spausdinti šį puslapį

„CSI Gargždai“ dalyviai praturtino teisines žinias

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Konkurso nugalėtojais tapo  Dauparų atviros jaunimo erdvės komanda „Strategai". Organizatorių nuotr. Konkurso nugalėtojais tapo Dauparų atviros jaunimo erdvės komanda „Strategai". Organizatorių nuotr.

     Gruodžio 15 dieną Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro atvira jaunimo erdvė kartu su Klaipėdos rajono savivaldybės Švietimo skyriumi organizavo teisinių žinių konkursą „CSI GARGŽDAI", kuriame dalyviai įrodė, kad gali įveikti ir netikėčiausius detektyvinius galvosūkius.


     Šįkart konkurse savo jėgas panoro išmėgint net 7 jaunųjų tyrėjų komandos ne tik iš Gargždų, bet ir Veiviržėnų, Dauparų ir Endriejavo. Komandos pirmiausia turėjo prisistatyti, tada išspręsti po detektyvinį galvosūkį, trečioji užduotis – testo klausimai, ir ketvirtoji „Blic" turnyras, kuriame reikėjo atsakyti į 15 vaizdingų klausimų.

     Vienas iš tokių, kuris renginio dalyviams sukėlė daug juoko, buvo, kad Teksase basomis leidžiama vaikščioti tik įsigijus specialų leidimą už 5 dolerius.
     Greitai paaiškėjo ir konkurso rezultatai, o išradingas komandas įvertino kompetetinga komisija: Klaipėdos rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus vyresnioji specialistė Diana Pipirienė, Klaipėdos rajono savivaldybės Jaunimo reikalų tarybos narys Vilhelmas Simėnas bei Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro breiko studijos vadovė Enrika Stropienė.

     Pirmąją vietą užėmė Dauparų atviros jaunimo erdvės komanda „Strategai", antrąją – Gargždų atviros jaunimo erdvės komanda „Kisielius", trečiąją – Endriejavo komanda „Sūkurys". Po konkurso dalyviai buvo pavaišinti picomis, o savo pasirodymais dalyvius džiugino muzikinė merginų grupė „Four notes", Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro breikeriai ir Gargždų atviros jaunimo erdvės reperis Notorijuz.

     Suorganizuoti teisinių žinių konkursą buvo numatyta pagal Klaipėdos rajono nusikalstamumo prevencijos ir kontrolės 2014 –2016 metų priemonę.     Jaunuoliai, dalyvavę konkurse, džiaugėsi tokia patirtimi ir minėjo, kad ateityje norėtų daugiau tokių renginių.

 

     Renginio akimirkos – organizatorių nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,