Mano Gargždai



Iniciatyvių gargždiškių dovana – grandiozinis renginys moksleiviams

Įvertinkite šį įrašą
(11 balsai)
Renginio organizatoriai – Vytautė Vilutytė, Rasa Syminaitė, Laurynas Rekašius. Asmeninio archyvo nuotr. Renginio organizatoriai – Vytautė Vilutytė, Rasa Syminaitė, Laurynas Rekašius. Asmeninio archyvo nuotr.

     Tokio masto ir pobūdžio renginys jaunimui Gargžduose vyks pirmą kartą. Trys iniciatyvūs ir darbo rinkoje įsitvirtinę gargždiškiai – Rasa Syminaitė, Laurynas Rekašius ir Vytautė Vilutytė – nusprendė, kad užtenka nugludintų pasakojimų apie darbo galimybes – laikas pasidalinti realia profesine patirtimi su dar tik studijų kelią planuojančiais moksleiviais. Šiam tikslui Gargždų kultūros centre vasario 20-ąją (šeštadienį) organizuojamas grandiozinis vienos dienos renginys „Kas po to?", kuriame profesine patirtimi dalinsis net 25 pranešėjai. Visi jie – Gargždų mokyklas baigę ir darbo patirties turintys jaunuoliai.


     Tikslas – suburti talentingus gargždiškius

     Idėja suorganizuoti tokį renginį dar prieš dvejus metus kilo R.Syminaitei, Vilniaus Gedimino technikos universiteto kūrybinių industrijų specialybės absolventei, šiuo metu dirbančiai komunikacijos vadove video agentūroje „VIDEOGRAPHY" bei laisvai samdoma marketingo konsultante. Mergina patirties sėmėsi Malaizijoje, Tailande, Londone, Belgijoje, Niujorke. Rudenį, grįžusi iš Niujorko, ji dar kartą atgaivino anksčiau brandintą mintį apie tokį renginį ir pasidalino ja su draugais, kurie noriai prisijungė prie organizavimo.

     Prie R.Syminaitės prisidėjo jos klasiokas Laurynas Rekašius. Jis baigė ekonomikos studijas ISM Vadybos ir ekonomikos universitete, mainų programos metu studijavo Singapūre, profesinį kelią pradėjo Lietuvos laisvosios rinkos institute, o dabar dirba verslo analitiku „Western Union" kompanijoje. Vaikinas, renginių organizavimo patirties įgijo Pasaulio ekonomikos forumo jaunimo bendruomenėje „Global Shapers", kurioje koordinavo konferenciją „Shape Europe". Taip pat Vytautė Vilutytė, jau keturis metus besisukanti geriausioje Baltijos šalyse reklamos agentūroje „Milk". Jos atsakomybės sritis – komunikacija.

     „Man visada atrodė, kad Gargždai yra įdomių ir talentingų žmonių miestas. Ir mokantis mokykloje, stebint, kas ką veikia įstojus, atrodė, kiek čia daug įdomių ir iniciatyvių žmonių. Reikia susiburti ir kažką daryti", – apie vis galvoje kirbėjusią mintį imtis veiklos pasakojo šio renginio koordinavimu užsiimanti R.Syminaitė.

     Pašnekovė atviravo, kad renginiu „Kas po to?" siekiama dviejų tikslų. Pirma – moksleiviams nereklamiškai, paprastai ir nuoširdžiai papasakoti apie įvairias veiklos sritis, profesijas, jų tendencijas, atsakyti į abejones keliančius klausimus apie karjeros pasirinkimus, parodyti alternatyvių būdų, kaip kelti kvalifikaciją. Antra, norima suteikti galimybę iš miesto iškeliavusius gargždiškius suburti į vieną vietą. „Tikiuosi, kad tai taps atspirtis didesniems, bendriems projektams Gargžduose ir rajone. Man pačiai nesinori pamiršti šio miesto ir, kaip matau iš daugelio dalyvauti sutikusių gargždiškių, žinias ir patirtį, kurią mes jau dabar turime, būtų įdomu ir prasminga panaudoti projektams gimtajam mieste", – sakė viena iš renginio „Kas po to?" organizatorių.

     Anot R.Syminaitės, moksleiviai, ieškantys savo kelio, susiduria su daugybe reklaminio pobūdžio informacijos apie studijas, todėl pasiklysta informacijos sraute, patiria daug aplinkinių spaudimo dėl savo pasirinkimo ir dažnai nesupranta, ko iš tiesų nori.

     „Kviečiant pranešėjus, labai noriu jiems paaiškinti, kad jie neturi papasakoti tik apie gražiąją savo profesijos pusę. Jeigu turi dirbti daug viršvalandžių, jeigu tavo darbas reikalauja per daug keliavimo, jeigu sunku apskritai šioje srityje susirasti darbą – papasakok. Norisi, kad jauni žmonės pagalvotų, ar jie tikrai yra tinkami vienam ar kitam darbui. Tačiau visi atvykstantys myli savo darbą, todėl, manau, išgirsime daug optimizmo ir gražių istorijų", – dėstė viena renginio organizatorių.


     Visos dienos renginyje – 25 pranešėjai

     Kaip pasakojo R.Syminaitė, renginyje profesine patirtimi dalinsis įvairių sričių Gargždų mokyklų absolventai. Iš viso numatomos 8 sritys: verslas, informacinės technologijos (IT), menai, marketingas ir komunikacija, biomedicina, socialiniai mokslai, inžinerija, fiziniai mokslai.

     Renkantis pranešėjus, buvo siekiama visapusiškai atspindėti tam tikrą sritį.

     „Kalbės tiek verslo srities žmogus, dirbantis didžiulėje korporacijoje, tiek užsiimantis smulkiu vietiniu verslu", – atrankos principus dėstė renginio koordinatorė, pridūrusi, kad, vykdant paiešką, labiausiai pasitarnavo socialiniai tinklai ir rekomendacijos.

     Renginys prasidės pagrindiniais pranešimais, kurie suteiks bendrą vaizdą apie rinką ir bus aktualūs visiems. Organizacijos „Kurk Lietuvai" projektų vadovė Neringa Stroputė kalbės apie rinkos tendencijas, kokių specialistų trūksta, kokių savybių reikia geram darbuotojui. Psichologė Gabija Čeledinaitė papasakos, kaip save atrasti, kaip suprasti, ko tu nori. Glazgo universitetą Škotijoje baigęs Saulius Varnelis atskleis savanorystės teikiamas galimybes.

     Vėliau moksleiviai išsiskirstys į 4 erdves, kuriose bus pristatomi tam tikrų sričių pranešimai. Šiose erdvėse 2-3 pranešėjai skirs po 15 minučių savo veiklos, profesinės kasdienybės pristatymui. Vėliau kiekvienas iš jų turės po 15 minučių klausimams-atsakymams ir diskusijoms su moksleiviais.

     Po pietų pertraukos pagrindinėje salėje kalbės Saulius Balčiūnas, kuris atskleis, kaip nuo idėjos pereiti prie verslo. Po to lauks Rasos Syminaitės pranešimas apie jaunimo galimybes užsienyje.

     Po šių pranešimų būsimieji studentai vėl skirstysis į 4 erdves, rinksis jiems aktualiausią pranešimų sritį.

     Be to, Kultūros centro fojė bus įkurta bendravimo ir pramogų zona, kurioje visą dieną vyks įvairios veiklos.„Robotikos mokykla" šioje erdvėje pristatys 3D spausdintuvą, virtualius akinius bei kitus inovatyvius įrenginius, kuriuos moksleiviai galės patys išbandyti.

     Organizatoriai tikisi, kad renginyje dalyvaus apie 250 vienuoliktų-dvyliktų klasių moksleivių.


     Būtina registracija

     Registracija į renginį „Kas po to?" prasidės sausio 16 d. specialiai sukurtoje internetinėje svetainėje www.kaspoto.lt

     Daugiau apie pranešėjus skaitykite www.kaspoto.lt

     Rėmėjai – Klaipėdos rajono savivaldybė ir Gargždų kultūros centras.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 516 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,