Mano Gargždai



Mokyti policijos rėmėjai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos AVPK Klaipėdos r. PK nuotr. Klaipėdos AVPK Klaipėdos r. PK nuotr.

Policijos rėmėjų darbas – didelė paspirtis pareigūnams masinių renginių, švenčių metu, kai reikalingos didesnės pajėgos užtikrinti viešąją tvarką ir eismo saugumą, užkardant nusikalstamas veikas ir administracinius teisės pažeidimus. Rėmėjų parama efektyvesnė, kai jie turi žinių ir įgūdžių, reikalingų policijos rėmėjo veiklai vykdyti.

 

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Klaipėdos rajono policijos komisariate užregistruoti 4 asmenų prašymai priimti juos į policijos rėmėjus ir padėti saugoti viešąją tvarką ar kitaip užkirsti kelią nusikalstamoms veikoms ar administraciniams nusižengimams, todėl, įsigaliojus naujai Policijos rėmėjų įstatymo redakcijai bei Lietuvos policijos generaliniam komisarui patvirtinus LR policijos rėmėjų nuostatus, Klaipėdos apskr. VPK Klaipėdos r. PK vyko specialūs mokymai, skirti policijos rėmėjams. Mokymus organizavo ir vykdė Klaipėdos apskr. VPK VTT Prevencijos skyriaus viršininkė Rasa Bekėžienė.

Mokymų metu buvo pristatyti esminiai policijos rėmėjų veiklos reglamentavimo pakeitimai, išsiaiškinti policijos rėmėjų veiklos uždaviniai, jų funkcijos, teisės ir pareigos, aptarta skatinimo ir atsakomybės tvarka. Taip pat buvo pateiktos svarbiausios policijos pareigūnų etikos kodekso nuostatos ir jų taikymas policijos rėmėjų veikloje, policijos įstatymo, administracinės ir baudžiamosios atsakomybės taikymo pagrindai bei kiti svarbūs aspektai. Po teorinės dalies buvo laikomas praktinių įgūdžių patikrinimo egzaminas, kurio vertinamas policijos rėmėjų pasirengimas ir tinkamumas atlikti jiems pavestas funkcijas. Vėliau su policijos rėmėjais bus pasirašoma 3 metų savanoriškos veiklos sutartis, jiems bus įteiktas policijos rėmėjo pažymėjimas, policijos rėmėjo ženklelis bei policijos rėmėjo liemenė.

Asmenys, norintys daugiau sužinoti apie policijos rėmėjų veiklą ir galimybę jais tapti, turėtų kreiptis į Klaipėdos apskr. VPK Klaipėdos rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio vyriausiąją specialistę Rasą Jonauskaitę (Gargždai, Gamyklos g. 31, 203 kab., arba tel. 8 69847723).

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 436 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,