Mano Gargždai



Gospelo festivalyje – nepamirštamų emocijų dozė (fotogalerija, video)

Įvertinkite šį įrašą
(7 balsai)
Gospelo festivalyje dalyviai spinduliavo pozityvią energiją. S.Ulvikienės nuotr. Gospelo festivalyje dalyviai spinduliavo pozityvią energiją. S.Ulvikienės nuotr.

Balandžio 1 d. Gargždų Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje vykusiame Gospelo muzikos festivalyje aidėjo galingi balsai ir tvyrojo gera nuotaika. Jame dainavo ne tik Gargždų miesto gyventojai, bet ir svečiai iš Klaipėdos, Palangos, Šventosios, Šilutės ir Klaipėdos rajonų. Iš viso – apie 200 dainininkų iš 15-os kolektyvų.

 

Gargždų muzikos mokyklos dainos studijos „Svirplys“ organizuojamas festivalis kasmet pritraukia vis daugiau dalyvių ir klausytojų. Šis – septintasis – ne išimtis: bažnyčia buvo sausakimša smagiai nusiteikusių ir gospelo muziką mylinčių žmonių. 

Pasiruošimas vyko nuo ankstyvo ryto. Gargždų „Minijos“ progimnazijoje susirinkę kolektyvai repetavo visą dieną, norėdami žiūrovams parodyti geriausią rezultatą. Palaikyti renginio tvarką,  rūpintis darbiniais reikalais buvo kviečiami savanoriai, kurių buvo gausus būrys. 

„Suvienyti tiek daug žmonių nėra taip paprasta, bet, kai tai įvyksta, visa tai tampa ypatinga akimirka. Verta pasidžiaugti ir savimi, ir kitais!“ – didžiavosi festivalio dalyvė Aurelija Krebsaitė.

Festivalyje dalyvavo garbių svečių: dainininkė, dirigentė ir mokytoja Monica Tornqvist iš Švedijos bei  Vilniaus Šv. Jonų bažnyčios choro gospel grupės „Hark“ vadovė Kristina Žaldokaitė. Niekas neabejojo viešnių talentu – jos vos po kelių repeticijų sugebėjo ne tik puikiai atlikti kūrinius su jungtiniu Klaipėdos rajono choru, bet ir skleisti gerą nuotaiką, žiūrovams kuo nuoširdžiau perteikti savo jausmus.

 

Gargždų muzikos mokyklos dainos studijos „Svirplys" atstovai ir dirigentės neslėpė džiugių emocijų. 

 

 Nuoširdus juokas, skardūs balsai, laimės ašaros... Visa tai galėjome pamatyti ir pajusti gospelo renginyje: „Festivalis,  kuriam buvo ruošiamasi dieną ir naktį, kuris reikalavo ne tik darbo, bet ir mūsų idėjų, praėjo akimirksniu. Įspūdžiai ir emocijos netelpa manyje! Noras pajausti tą malonumą giedant bažnyčioje ir stebėti laimingus žmonių veidus vis didėja. Dirbome ne tik dėl to, kad parodytume savo talentą giedoti, bet ir dėl to, kad tai mums daryti yra malonu! Džiaugiamės turėję galimybę į mūsų šalį pakviesti dirigentę Monicą Tornqvist, kuri savo energija, nuoširdumu ir talentingumu džiugino ir virpino mūsų visų širdis“, – įspūdžiais dalinosi dainos studijos „Svirplys“ dainininkė Rūta Kutniauskaitė.

Dominyka Baltutytė, kita dalyvė ir organizatorė, pastebėjo, kad gospelo festivalis – vienas iš didžiausių renginių, kurie vyksta Gargžduose. Anot jos, jis sutelkia į bažnyčią jaunimą, visi linksminasi ir gieda iš širdies: „Manau, kad toks renginys būtinas tokiam nedideliam miestui kaip Gargždai, jis suartina daugelį žmonių“.

Mergina neslėpė, kad patirtą nuovargį tikrai atperka geros emocijos.

„Ta diena tampa švente. Vykstančios repeticijos ir galiausiai koncertas, žinoma, išvargina, tačiau tu pasikrauni labai daug gerų emocijų, kuriomis dar gyveni kelias savaites. Kai žmonės ploja atsistoję, visas nuovargis dingsta, jautiesi neapsakomai laimingas ir pakylėtas. Labai džiaugiuosi, kad galėjau prisidėti prie šio festivalio organizavimo. Ačiū visiems visiems, kurie padėjo surengti šį festivalį, tikiuosi išsinešėte iš bažnyčios tik geras emocijas ir pozityvumą“, – po renginio atviravo „svirplietė“ D.Baltutytė.

Prie renginio organizavimo prisidėjęs „Svirplio“ atstovas Andrius Girdžius įsitikinęs, kad renginys yra unikalus ir savo dydžiu bei energija tikrai nenusileidžia Vilniuje vykstančiam gospelo muzikos festivaliui.

„Smagu, kad pavyko į bažnyčią pritraukti ir nemažai jaunimo atstovų, kurie su džiaugsmu žavėjosi tradicinėmis ir moderniomis gospelo giesmėmis. Vakaro kulminacija, žinoma, tapo nuostabios choro dirigentės, kurios jau repeticijų metų tapo kiekvieno festivalio dalyvių draugėmis“, – įspūdžiais dalinosi dalyvis.

 

Festivalio akimirkos – Gyčio Kalvio vaizdo įraše:

 

Festivalio uždarymas vyko balandžio 2-ąją Klaipėdos onkologijos centro Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje. Nors dalyvių buvo jau mažiau, tačiau teigiamos emocijos ir laimingi veidai neišnyko. Kolektyvai, tarsi visiškai nejausdami nuovargio, išjudino  žiūrovus: jie dainavo ir šoko kartu atsistoję. Tiek Gargžduose, tiek Klaipėdoje vykusiuose koncertuose artėjančio pasirodymo pabaigos nenorėjo nei dalyviai, nei žiūrovai. Kai kurios dainos buvo pakartojamos,  norint dar labiau atsidėkoti nuoširdžiai publikai.

Daug emocijų ir įspūdžių dar ilgai prisimins visi apsilankiusieji ir dalyvavusieji, kurie jau laukia kitų metų. Tai juk puikus būdas išreikšti meilę savo tikėjimui, muzikai ir žmonėms.

Koncertui baigiantis, buvo padėkota kolektyvams ir jų mokytojams – darbo įdėta tikrai labai daug!

„Labai gerai pasisekė festivalis! Džiaugiamės, gyvename tomis nuotaikomis. Ir dirigentė iš Švedijos liko labai patenkinta, ir mes. Jau susitarėme, kad kitais metais vėl atvažiuos“, – kitų metų planus atskleidė „Svirplio“ vadovė Nijolė Usevičienė.

 

Renginio akimirkos – Simos Ulvikienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 429 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,