Mano Gargždai



Knyga „Tariamas iš tamsos“ atskleis, koks nuostabus mūsų gyvenimas

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Knygos viršelis. Knygos viršelis.

Įspūdžiais apie perskaitytą knygą dalijasi Gargždų „Vaivorykštės” gimnazijos antrokė Algimantė Daugėlaitė.

 

V.Juknaitės pokalbių knyga „Tariamas iš tamsos“ – tai kūrinys, atskleidžiantis,  koks  nuostabus yra mūsų gyvenimas. Knygoje autorė kalbasi su likimo nuskriaustais vaikais: aklais, kurčiais, turinčiais priklausomybę ar praradusiais šeimą. Tuo ši knyga ir sudomina skaitytoją: yra kalbama su kitokiais, išskirtiniais vaikais, kuriems, pavyzdžiui, pinigai nėra pagrindinė gyvenimo vertybė. Jie mano, kad negalima nupirkti  žmonių vidinio pasaulio: nei proto, nei talentų, nei gebėjimo džiaugtis mažais dalykais, nei stiprybės. Netikėtai atsiskleidžia vaikų gebėjimas įdomiai samprotauti įvairiais gyvenimo klausimais. Personažai nebijo atvirai kalbėti apie meilę ar mirtį, kas paprastam žmogui dažnai būna labai sunku. Vaikams gyvenimas nepagailėjo sunkumų, bet geriausia yra tai, kad patyrę įvairiausių negandų jie pasako tiesą, neįtikėtinai pozityvius dalykus. Kad ir kokie būtų nuskriausti, turinys negalią ar sunkią priklausomybę, jie savyje randa šviesos. Tik pamąstykite, kiek ne visai vaikiškos išminties slypi jaunosios herojės Loretos  galvelėje:

V.J. Tau, mažai mergytei, gyvenimas suteikė tiek daug skausmo. Ką tu apie jį galvoji?

Loreta: Aš galvoju, kad jis yra tikrai gražus. Tie žmonės, kurie nusivilia gyvenimu, gal nepatyrę, nežinau. Bet yra tokių žmonių, kurie nusivylę gyvenimu.

Knyga „Tariamas iš tamsos“ išsiskiria tuo, kad veikėjų kalba beveik netaisyta, dėl to atsiskleidžia kiekvieno vaiko mąstymas ir likimas. Autentiška kalba leidžia suprasti, ką mąsto ir sako vaikas, ko dažniausiai negali pasakyti garsiai aplinkiniams. 

Šią knygą rekomenduoju perskaityti visiems, kurie iš literatūros nebesitiki nuoširdumo. Susidomėjusius kūriniu skatinčiau perskaityti ir dar vieną Vandos Juknaitės knygą „Išsiduosi balsu“, kurioje taip pat kalbama apie sudėtingą vaikų socialinį gyvenimą ir kitas problemas.

 

Norite pasidalinti įžvalgomis apie savo perskaitytą knygą? Atsiliepimus siųskite el.paštu ir jie bus publikuojami rubrikoje „Dalinuosi".

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 278 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,