Mano Gargždai



Vardan kilnaus tikslo lietuvis iš Londono į Klaipėdą parmins dviračiu

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Egidijus Staškevičius planuoja numinti dviračiu kelis tūkstančius kilometrų ir iš Londono pasiekti Klaipėdą. Asm. archyvo nuotr. Egidijus Staškevičius planuoja numinti dviračiu kelis tūkstančius kilometrų ir iš Londono pasiekti Klaipėdą. Asm. archyvo nuotr.

60-mečio Egidijaus Staškevičiaus, jau 16 metų gyvenančio Londone, jubiliejinė svajonė tikrai neįprasta – vyras užsimojo numinti dviračiu kelis tūkstančius kilometrų ir iš Londono pasiekti Klaipėdą. Per mėnesį laiko truksiančią kelionę jis planuoja rinkti lėšas ir taip padėti šeimoms, auginančioms vėžiu sergančius vaikus. Pradėti kelionę E.Staškevičius planuoja gegužės 14-ąją.

 

Kelionės tikslas – parama sergantiems vaikams

Idėja išsiruošti į tokią tolimą kelionę vyrui gimė praėjusių metų vasarą, kuomet atostogaudamas Klaipėdoje jis lengvai ir nejausdamas nuovargio numynė dviračiu pas brolį, gyvenantį Endriejavo miestelyje – iš viso apie 40 km.

Metus brandintą mintį vyras nusprendė skirti kilniam tikslui. Prie labdaringos akcijos prisijungė Lietuvos vaikų vėžio asociacija „Paguoda“, kuri vienija onkologinėmis ir hematologinėmis ligomis sergančių vaikų tėvus, globėjus, medicinos darbuotojus ir visus kitus, norinčius padėti kovoti su šiomis ligomis ir jų pasekmėmis.

„Kiekvienas pagal galimybes privalome padėti šeimoms, kurių mylima dukrelė ar sūnelis kovoja su negailestinga liga. Aš, minėdamas savo jubiliejų, jaučiuosi pakankamai stiprus ir sveikas, kad galėčiau sėsti ant dviračio ir įveikti tolimą distanciją, ne tik norėdamas ir ateityje palaikyti gerą fizinę formą, bet kartu ir surinkti pinigų kilniems tikslams“, – sakė kovo 14 d. savo gimtadienį atšventęs E. Staškevičius.

 

Dviračiu važinėja kasdien

Iš Kėdainių rajono Dotnuvos miestelio kilęs vyras dviračio pedalus Londone mina kasdien – nuo namų iki darbo jam reikia įveikti kelias dešimtis kilometrų, tačiau tokia tolima kelionė – pirmoji.

Pagal planą kasdien vyrui dviračiu teks numinti apie 80 km. Akcijos sumanytojas atviravo, kad kol kas žino tik didesnius miestus, kuriuos pravažiuos. Tai – Londonas, Doveris, Kalė, Briugė, Antverpenas, Miunsteris, Celė, Ščecinas, Elblagas, Suvalkai ir galiausiai – Klaipėda. Vyras Kirs Prancūzijos, Belgijos, Olandijos, Vokietijos, Lenkijos sienas. Visą maršrutą tikimasi įveikti per 28 dienas, tačiau priklausomai nuo oro sąlygų trukmė gali kisti. Į tolimą žygį E.Staškevičius išsirengė vienas, nakvoti jis ketina ir gamtoje, ir pakelės viešbučiuose ar užeigose.

 

Prisidėti gali kiekvienas

Lėšos vėžiu sergantiems vaikams bus renkamos dviem būdais: jas galima skirti pervedant į nurodytas banko sąskaitas, taip pat kai kuriose vietose jau yra padėtos akcijos dėžutės.

Finišas Klaipėdoje yra numatytas prie viešbučio „Ibis Styles Klaipėda Aurora“, adresu Nemuno g. 51. Šis viešbutis taip pat sutiko prisidėti prie gerumo akcijos.

 

Visi, galintys paremti vėžiu sergančių Lietuvos vaikučių šeimas, maloniai kviečiami aukoti į jais besirūpinančios labdaros organizacijos sąskaitą:

Paramos gavėjas: Lietuvos vaikų vėžio asociacija „Paguoda“

A.s.: LT987300010002446960

AB Swedbank

Banko kodas: 73000

SWIFT kodas: HABALT22

Mokėjimo paskirtis: Gerumas

 

Norintys prisidėti prie pasirengimo šiai labdaringai kelionei ir ją paremti, kviečiami savo paramą pervesti į asmeninę E. Staškevičiaus sąskaitą:

Gavėjas: Egidijus Staškevicius

BIC code: LLOYDGB21J06

IBAN: GB26 LOYD 7791 2235 1340 62

Account number: 35 13 40 62

Sort code: 779122

Mokėjimo paskirtis: Gerumas

 

Daugiau informacijos: www.paguoda.lt ir akcijos feisbuke čia.

 

 

Planuojamas maršrutas:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 199 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,