Mano Gargždai



Klaipėdos rajono moterys džiugina aktyvumu

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Moterys iš užsiėmimų išeina spindinčiomis akimis ir pakilia nuotaika. S.Ulvikienės nuotr. Moterys iš užsiėmimų išeina spindinčiomis akimis ir pakilia nuotaika. S.Ulvikienės nuotr.

Klaipėdos rajono moterys nuo gegužės mėnesio aktyviai įsitraukė į VšĮ „Revilita“ vykdomo projekto „Klaipėdos rajono moterų klubo įkūrimas“ veiklas, finansuojamas iš Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos.

 

Per du mėnesius jau suorganizuoti 5 nemokami užsiėmimai: stiliaus ir kūno priežiūros paskaitos, mandalų piešimo, dekupažo, tapybos ant šilko.

Veiklose sudalyvavo 60 rajono moterų, o sukurta socialinio tinklo feisbuko paskyra „Klaipėdos rajono moterų klubas“ jau beveik pasiekė 600-ų mėgstančiųjų ribą. Kadangi visos norinčiosios netelpa į nemokamas grupes, moterims pageidaujant, organizuojami ir papildomi mokami užsiėmimai.

„Kaip matome, moterų aktyvumas ir bendravimo poreikis yra didelis. Jos ne tik noriai dalyvauja užsiėmimuose, bet ir siūlo savo veiklas. Pavyzdžiui, Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vyriausioji specialistė Jolita Latakienė savanoriškai pasisiūlė ir nemokamai vedė etiketo paskaitą. Taip pat sulaukėme pasiūlymų savimasažo mokymams, užsiėmimams apie astrologiją“, – moterų entuziazmu ir įsitraukimu džiaugėsi klubo subūrimo iniciatorė Rekvita Bagdonienė.

Tokiu būdu galima praplėsti nemokamų užsiėmimų spektrą.

Kaip teigė R.Bagdonienė, planuojamas ir pirmasis neformalus moterų klubo susibūrimas, kuriame bus numatytos tolimesnės veiklos gairės: „Planavome jį rengti šiek tiek anksčiau, bet matome, kad dabar – atostogų metas, tad perkėlėme į vasaros pabaigą. Susitikusios žiūrėsime, ar bus norinčių tęsti pradėtas veiklas,nes projektas spalio mėnesį pasibaigs. Entuziazmo ir noro moterys turi tikrai daug".

 

Paskaitą apie etiketą nemokamai vedė Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vyriausioji specialistė Jolita Latakienė. S.Ulvikienės nuotr.

 

Pasak R.Bagdonienės, labiausiai žavi tai, kad moterys iš užsiėmimų išeina spindinčiomis akimis, skyrusios laiko sau.

„Susirinkusios į užsiėmimus moterys būna truputį išsigandusios, neužtikrintos savo jėgomis, nes veiklas išbando dažniausiai pirmą kartą. Po visko jos išeina su neįtikėtinais darbais ir puikia nuotaika, praradusios laiko nuovoką pabėga nuo kasdienių darbų“, – įspūdžiais dalinosi projektą vykdančios įstaigos vadovė.

R.Bagdonienės teigimu, ne viena pasidžiaugė ir gera susitikimų metu tvyrančia aura, jaukia atmosfera, šiltu bendravimu.

Projektas tęsiasi, tad Klaipėdos rajono moterys dar gali registruotis į vyksiančius užsiėmimus: piešimo ant vandens, sagių iš organzos, papuošalų gamybos, fotografijos pradmenų, vizažisto paskaitas ir baigiamąjį projekto renginį – seminarą su motyvuojančia lektore.

Registracija vykdoma el.paštu , visą informaciją galima rasti feisbuko paskyroje „Klaipėdos rajono moterų klubas“.

 

Akimirkos iš vykusių užsiėmimų – Simos Ulvikienės ir Jūratės Kontrimienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 862 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,