Mano Gargždai



Policija sieks, kad rinkimai būtų skaidrūs ir sąžiningi

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Redakcijos archyvo nuotr. Redakcijos archyvo nuotr.

Policijos pareigūnai pradeda ruoštis artėjantiems Seimo rinkimams. Susitikime su pilietinio judėjimo „Baltosios pirštinės” atstovais sutarta aktyviai bendradarbiauti artėjančių rinkimų metu.

 

Šiemet informacijos ir signalų apie galimus pažeidimus sulaukta daug anksčiau nei praėjusių rinkimų metu, todėl policijos pareigūnai renka ir analizuoja informaciją, sudaro pažeidimų žemėlapį, dėlioja galimus reagavimo būdus.

Susitikime aptarti probleminiai rajonai, kuriuose dažniausiai pastebimi rinkimų pažeidimai ar bandymai papirkinėti rinkėjus. Visuomeninės organizacijos atstovai, turintys apie 2000 savanorių, vykdys mokymus, kaip reaguoti į gautą informaciją, tinkamai ją užfiksuoti, užkardyti galimus pažeidimus. Mokymų metu bus glaudžiai bendradarbiaujama su policijos pareigūnais, prokurorais, Vyriausiosios rinkimų komisijos atstovais.

Kiekvienoje apskrityje bus paskirti atsakingi asmenys, kurie susitiks su visuomeninės organizacijos atstovais, aptars bendradarbiavimo galimybes, keisis informacija.

Policija ragina žmones, turinčius informacijos apie galimus papirkimus ar kitus įstatymų pažeidimus kreiptis į policiją ir pateikti turimą informaciją. Pranešti apie pažeidimus galima per policijos elektroninių paslaugų portalą www.epolicija.lt, Policijos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos pasitikėjimo telefonu 8 5 272 5372, arba bendruoju pagalbos tel. 112.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 149 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,