Mano Gargždai



Gimnazistės rekomendacija: Haruki Murakami „Kafka pakrantėje“

Įvertinkite šį įrašą
(6 balsai)
Gabija Gagilaitė ir knygos viršelis. Gabija Gagilaitė ir knygos viršelis.

    Įspūdžiais apie perskaitytą knygą ir vėl dalinasi Gargždų ,,Vaivorykštės" gimnazijos trečiokė Gabija Gagilaitė.


    Haruki Murakami – garsus japonų rašytojas. Jo grožiniai ir negrožiniai kūriniai sulaukė didelio kritikų dėmesio ir pripažinimo, ne išimtis ir romanas „Kafka pakrantėje". Šiame kūrinyje, kaip įprasta rašytojui, pilna kačių, muzikos, maisto ir keistų, neįprastų veikėjų. Tie dalykai ir daro knygą labai patrauklią bei išskirtinę. Romane tarsi pasakojamos dvi istorijos: pirmoji - apie hormonų nesuvaldantį penkiolikmetį, kuris yra pasivadinęs Kafka.

    Jis bando suteikti savo egzistencijai daugiau gelmės nei jo blanki asmenybė gali „pavežti". Jis išsiruošia į kelionę turėdamas aiškų tikslą – rasti nuo ketverių metų nematytą savo motiną ir seserį (ar veikėjas pats suvokia, kad tai yra jo pagrindinis siekis, dažnam skaitytojui gali kelti abejonių). Kafka - paauglys, įkūnijantis jaunatvišką maištą bei norą tapti savarankišku žmogumi, vertinantis išsilavinimą, kūno grožį.
    Antroji istorija apie neįgalų pensininką Nakatą, kuris dėl keisto įvykio vaikystėje tampa kitoks nei visi ir gali kalbėtis su katėmis. Tada prasideda Nakatos kelionė per įvairiausius Japonijos miestus, kuriuose jis ieško akmens, galinčio atverti ir užverti mūsų pasaulį. Istorija apie naivų, netrokštantį materialių dalykų senuką pasakojama būtuoju laiku ir trečiuoju asmeniu, pasakotojas kartais tiesiogiai pripažįsta, kad ne visada supranta, ką galvoja Nakata. Tačiau veikėjas gali daryti nepaaiškinamus stebuklus, o jo protas nuveda į įvairiausius nuotykius.
    Taigi, siūlau romaną ,,Kafka pakrantėje" paskaityti visiems, kurie mėgsta narplioti egzistencinius klausimus, kūrinys tinka tiek paaugliams, tie suaugusiems. Skaitydami šį romaną Jūs nuklysite į visiškai kitą pasaulį, galėsite viską išgyventi kartu su veikėjais ir patirti neįprastus nuotykius. Man ši knyga kol kas yra geriausia iš visų, kokias esu skaičiusi! Ji paskatino susimąstyti, jog, anot vieno kūrinio veikėjo, "žmogaus likimas - keistas dalykas".

 

Norite pasidalinti įžvalgomis apie savo perskaitytą knygą? Atsiliepimus siųskite el.paštu ir jie bus publikuojami rubrikoje „Dalinuosi“.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 255 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,