Logo
 Spausdinti šį puslapį

Rekomenduoja knygą „Papasakok man apie tobulą dieną“

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Knygos viršelis. Knygos viršelis.

Ar uždavėte sau klausimą, kokia yra tobula diena? Gal jau žinote atsakymą? Jeigu ne, tai paskaitykite Jennifer Niven knygą „Papasakok man apie tobulą dieną”, rekomenduojamą Gargždų Vaivorykštės“ gimnazijos trečiokės Nelės Armonaitės.

 

Jennifer Niven – amerikiečių rašytoja, kilusi iš Indianos, tačiau dabar gyvenanti mėgstamiausioje savo klajonių vietoje – Los Andžele. „Papasakok man apie tobulą dieną“ yra pirmoji rašytojos knyga, skirta paaugliams, nors prieš tai ji jau išleido kelis romanus suaugusiems ir keletą negrožinių kūrinių.

Dvi problematiškų jaunuolių istorijos netikėtai susipina į vieną, prasidedančią ant mokyklos varpinės stogo atbrailos, kur abu paaugliai, nusivylę gyvenimu, stovi turėdami vienodą tikslą – nušokti. Laimei, tądien jiems nebuvo lemta mirti.

Violeta – praeityje užstrigusi mergina, vis dar išgyvenanti potrauminį šoką po sesers žūties autoavarijoje. Ji nuolatos sau ir aplinkiniams kartoja: „Aš dar nepasirengusi“. Veikėjai reikėjo nedidelio postūmio, priversiančio ją grįžti prie gyvenimo aistros – rašymo.

Finčas – išsiskiriantis iš bendraamžių jaunuolis, užsidaręs savo paslaptingame pasaulyje ir matantis viską kitomis spalvomis. Kartais, kai personažui būna per sunku, jis užmiega ir nebegali pabusti. Tačiau vaikinas nusprendžia, jog nebenori būti nugalėtas vidinių demonų, ir prisiekia daugiau nebeužmigsiąs.

Ši knyga iš pradžių patraukė savo pavadinimu, mat netikiu, kad kažkas gali būti tobulas. Tačiau čia tobulybė įgyja kitą prasmę – tai sugebėjimas mėgautis paprastais dalykais ir suvokti  laikinumą. Istorija sužadina smalsumą savo nenuspėjamumu bei nustebina netikėta pabaiga. Tai knyga, neabejotinai verta  kiekvieno skaitytojo dėmesio.

 

Norite pasidalinti įžvalgomis apie savo perskaitytą knygą? Atsiliepimus siųskite el.paštu ir jie bus publikuojami rubrikoje „Dalinuosi“.

 

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,