Mano Gargždai



Veiviržėnų seniūnijoje organizuojami seniūnaičių rinkimai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr. Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos vietos savivaldos įstatymu Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Veiviržėnų seniūnijoje organizuojami seniūnaičių rinkimai apklausos būdu. Seniūnijoje yra patvirtintos 7 (Veiviržėnų, Šukaičių, Daukšaičių, Skomantų, Pėžaičių, Balsėnų, Šalpėnų) seniūnaitijos, kurių gyventojai rinks savo atstovus.

 

Seniūnaičiais išrinkti asmenys atstovaus seniūnaitijos gyventojų interesams seniūnijoje, savivaldybėje ir valstybės institucijose, rūpinsis bendruomenės reikalais, informuos seniūną apie vietos gyventojų problemas, spręstinus klausimus, gyventojams teiks informaciją apie savivaldybės bei valstybės institucijų funkcijas, darbo laiką ir tvarką, taip pat skatins gyventojus prižiūrėti gyvenamosios vietovės teritoriją, plėtoti bei organizuoti kultūrinį ir sportinį gyvenimą ir kt. Seniūnaitis renkamas 3 metams ir dirba visuomeniniais pagrindais.

Kandidatu į seniūnaičius gali būti pilnametis asmuo, deklaravęs gyvenamąją vietą tik toje seniūnaitijoje, kurios seniūnaičiu siūlomas rinkti. Kandidatą raštu gali siūlyti gyventojai, nevyriausybinės organizacijos, asociacijos, veikiančios tik toje seniūnaitijoje, kurioje seniūnaitis renkamas. Kandidatu gali siūlytis ir pats seniūnaitijos gyventojas.

Kandidatai į seniūnaičius bus registruojami Veiviržėnų seniūnijos sekretorės kabinete nuo 2017-02-14 iki 2017-02-28.

Veiviržėnų seniūnijoje seniūnaičių rinkimai vykdomi apklausos būdu seniūnijos patalpose adresu: Laisvės g. 4, Veiviržėnai. Apklausa vyks nuo 2017-03-08 iki 2017-03-21 įskaitytinai. Seniūnaitijų seniūnaičių rinkimus vykdys Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu sudaryta apklausos komisija. Apklausos metu gyventojai savo nuomonę, t. y. balsą už seniūnaitį, užfiksuos (pasirašys) seniūnaičių rinkimų apklausos lapuose.

Išrinktas seniūnaičiu bus laikomas tas kandidatas, kuris surinks daugiausiai apklausoje dalyvavusių gyventojų balsų. Dviems ar daugiau kandidatų surinkus vienodą balsų skaičių, vykdomi pakartotiniai rinkimai – seniūnaičiai bus renkami gyventojų susirinkime. Bus balsuojama tik už vienodą skaičių surinkusius kandidatus.

Tel. pasiteirauti (8 46) 45 92 44 arba rašyti el. paštu .

Visus Veiviržėnų seniūnijos gyventojus kviečiame aktyviai siūlyti kandidatus, dalyvauti seniūnaičių rinkimuose ir išsirinkti savo atstovą.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 270 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,