Mano Gargždai



Galimybę svajonių kelionei atvėrė minios finansavimas

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
25-erių metų amžiaus lietuvis per 88 dienas apsuko visą Šiaurinį Žemės pusrutulį (Š.Savicko fotografija) 25-erių metų amžiaus lietuvis per 88 dienas apsuko visą Šiaurinį Žemės pusrutulį (Š.Savicko fotografija)

Lietuviškai, tai – minios finansavimas, angliškai vadinasi crowdfunding – naujas ir dar retai šalyje naudojamas svajonių finansavimo būdas, kai viešai paskelbtą idėją pinigais remia su ja tiesiogiai nesusiję žmonės, nesitikintys gauti apčiuopiamos naudos. Būtent tokį kelią pasirinko ir vilnietis dizaineris Šarūnas Savickas norėjęs apkeliauti pasaulį.

Asmeninių lėšų beveik nenaudojęs 25-erių metų amžiaus lietuvis per 88 dienas apsuko visą Šiaurinį Žemės pusrutulį – Latviją, Rusiją, Pietų Korėją, Kiniją, Kanadą, Jungtines Amerikos valstijas, Islandiją, Jungtinę Karalystę, Olandiją, Vokietiją ir Lenkiją. Lėšas kelionei pavadintai „Virsmo taku“ skyrė rėmėjai bei aukojo tiklaraščio creativeadventures.net skaitytojai bei specialiai kelionei sukurtos „Facebook“ paskyros fanai.

Nukeliautas atstumas su pakeleivingais automobiliais siekia 12 245 km. Lėktuvais nukeliauta dar daugiau – 21 732 km, tačiau jų lietuvis neišvengė tik todėl, kad teko kirsti Atlanto ir Ramųjį vandenynus, o traukiant per Rusiją tiesiog negalėjo atsispirti pagundai bent trumpam pasivėžinti legendiniu traukiniu riedančiu ilgiausia pasaulyje Transsibiro geležinkelio magistrale, kuriuo įveikė 1 364 km. Dar apie tūkstantį kilometrų Š.Savickas nukako autobusais bei keltais.

„Didžiausia rizika buvo tame, kad prieš man pradedant tranzuoti beveik neskelbiau apie būsimą kelionę. Jei neskaičiuosime 35 litų, kurių sulaukiau prieš stodamas į kelią, reikiamas lėšas pinigus pavyko surinkti tik proceso eigoje“,- didžiausią iššūkį atskleidžia Š. Savickas svarbiausias kelionės dalis įveikęs autostopu.

Vizualinių komunikacijų specialistas pripažįsta, kad tai, jog į „Virsmo taką“ leidosi beveik be pinigų sutiktiems žmonėms darė didžiulį įspūdį. Tačiau nuosavų namų slenkstis keliautojui dar nereiškia pasiekto užsibrėžto tikslo.

„Išvykau ne vienas, o su vaizdo kamera. Užfiksavau per 200 GB medžiagos, todėl iki pavasario privalau sumontuoti kino ekrano vertą filmą. Su juo tikiuosi aplankyti apie dešimt mokyklų, kur pasidalinsiu sukaupta patirtimi, parodysiu ateities specialistams, kad net ir drąsiausios svajonės yra įmanomos, jei tik drįstame palikti asmeninę komforto zoną ir nuosekliai judame užsibrėžto tikslo link “,- finišo tiesiosios planą atskleidžia keliautojas.

Daugiau apie kelionės metu patirtus nuotykius skaitykite bei fotografijas iš įvairiausių aplankytų šalių žiūrėkite keliautojo tinklaraštyje http://creativeadventures.net/.

 

Keliautojo Š.Savicko fotografijos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 655 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,