Logo
 Spausdinti šį puslapį

Savivaldybėje apsilankė VĮ Registrų centro atstovai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos r. sav. nuotr. Klaipėdos r. sav. nuotr.

Trečiadienį, sausio 25 d., Klaipėdos rajono savivaldybėje lankėsi VĮ Registrų centro atstovai, kurie pristatė interaktyvų žemėlapį REGIA ir įvairias jo funkcijas.

 

Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas, vicemerė Rūta Cirtautaitė, Administracijos direktorius Sigitas Karbauskas ir jo pavaduotojai Ligita Liutikienė ir Česlovas Banevičius bei Administracijos skyrių vedėjai ir specialistai priėmė VĮ Registrų centro direktoriaus pirmąjį pavaduotoją Rimantą Ramanauską, patarėją Jurgį Jurkevičių, VĮ Registro centro Klaipėdos filialo vadovą Egidijų Šakalį bei VĮ Registrų centro Adresų registro duomenų administravimo skyriaus vyresniąją specialistę Laurą Vaitiekūnaitę.

Registrų centro atstovai pristatė naujausias interaktyvaus žemėlapio REGIA galimybes. Šiuo metu visos 60 Lietuvos savivaldybių ir nemažai kitų institucijų dalyvauja REGIA plėtroje, tobulinime bei aktyviai ją naudoja savo veikloje. Visi REGIA egzistuojantys duomenys (Registrų centro, savivaldybių, kitų institucijų) yra saugomi Registrų centro duomenų bazėse.

REGIA suteikia galimybę nemokamai rasti pačios įvairiausios informacijos. Budrūs piliečiai gali pasitikrinti, ar viešoje vietoje eksponuojamai reklamai yra išduotas leidimas bei kas jį išdavė. O štai naujakuriai gali nesunkiai vienoje vietoje dar iki nekilnojamojo turto įsigijimo sužinoti, ar iki jų sklypo yra atvestos komunikacijos, ar šalia plyti apleista žemė, kur yra artimiausias vaikų darželis ar mokykla, policijos įstaiga ar ligoninė.

Atviroje platformoje REGIA galima rasti ir nemažai informacijos apie dominantį nekilnojamąjį turtą, žemės sklypus, jų ribas, būstus, jiems taikomus apribojimus, taip pat nekilnojamojo turto naujausias vidutines rinkos ar mokestines vertes, apleistus žemės sklypus, statybos leidimus, teritorijų planavimo dokumentus. Platformoje publikuojami ESO, LITGRID, Švietimo ir mokslo ministerijos, Kultūros paveldo departamento ir kitų institucijų gyventojams ar verslui svarbi informacija. REGIA publikuojama informacija – patikima ir oficiali, kadangi yra grindžiama atveriamais tam tiktų valstybės registrų duomenimis bei valdžios institucijų pateikta informacija.

Registrų centro atstovai kartu su Savivaldybės vadovais taip pat aptarė Klaipėdos rajono savivaldybėje vykstančius gyvenamųjų vietovių ribų keitimo darbus ir adresų suteikimo klausimus. Savivaldybės vadovai Registrų centro atstovams pasakojo susidariusią situaciją dėl Saulažolių kaimo ir Gargždų miesto, kai gyventojai nenori prisijungti prie miesto dėl didėsiančio žemės mokesčio. Registrų centro atstovai informavo, kad artimiausiu metu bus derinamos naujos verčių zonos, atliekamas naujas tyrimas, kurio metu pagal rinkos kainą bus perskaičiuotos žemės vertės. Susirinkusieji diskutavo apie galimybę pereinamuoju laikotarpiu taikyti žemės mokesčio lengvatas. 

Klaipėdos rajono savivaldybės ir VĮ Registrų centro atstovai sutarė, kad REGIA – naudinga tiek Savivaldybės darbuotojams, tiek gyventojams ar svečiams. Savivaldybė apsispręs dėl konkrečių duomenų įkėlimo ir tikisi tolimesnio bendradarbiavimo su VĮ Registrų centru.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,