Logo
 Spausdinti šį puslapį

Pristatyti Gargždų miesto pietinės dalies viešųjų erdvių tvarkymo projektiniai pasiūlymai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos r. sav. nuotr. Klaipėdos r. sav. nuotr.

Ketvirtadienį, sausio 26 d., Klaipėdos rajono savivaldybėje buvo pristatyti Gargždų miesto pietinės dalies daugiabučių gyvenamųjų namų viešųjų erdvių tvarkymo projektiniai pasiūlymai.

 

Susitikime su projektuotoju dalyvavo Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas, mero pavaduotoja Violeta Riaukienė, Administracijos direktorius Sigitas Karbauskas ir jo pavaduotojai Ligita Liutikienė bei Česlovas Banevičius, Statybos ir kelių priežiūros skyriaus vedėjas Algirdas Ronkus, Architektūros ir urbansitikos skyriaus vedėjas Gytis Kasperavičius, Gargždų miesto seniūnas Saulius Bakšinskis, Tarybos narys Viktoras Kura, Administracijos specialistai bei Gargždų miesto seniūnaičiai.

Šiuo metu yra projektuojama teritorija nuo P. Cvirkos gatvėje esančių garažų masyvų iš abiejų pusių pro lopšelį-darželį „Saulutė“, „Vaivorykštės“ gimnaziją, katilinę, lopšelį-darželį „Gintarėlis“, „Minijos“ progimnaziją, Melioratorių gatvę link autobusų stoties ir iki Dariaus ir Girėno gatvės.

Projektiniuose pasiūlymuose numatytas pėsčiųjų, dviračių takų, apšvietimo įrengimas, suoliukai, šiukšlinės, teritorijos apželdinimas. Bandoma spręsti problemas dėl automobilių stovėjimo ir judėjimo, projektuojamos automobilių stovėjimo aikštelės ir įvažiavimas į jas. Šis klausimas sukėlė daug diskusijų, nes Gargžduose itin trūksta automobilių stovėjimo vietų. Projektuotojui Savivaldybės vadovai pasiūlė apgalvoti, kaip būtų galima efektyviai išnaudoti erdves pietinėje miesto dalyje ir išspręsti automobilių statymo problemą. Projektiniuose pasiūlymuose taip pat numatyta įrengti aktyvaus bei pasyvaus poilsio zonas, vaikų žaidimų aikšteles. 

Projektuotojui pasiūlyta atsižvelgti į išsakytas pastabas ir pagal jas pakoreguoti projektinius pasiūlymus iki viešo projektinių pasiūlymų pristatymo gyventojams, kurie taip pat galės išsakyti savo nuomonę, teikti pasiūlymus dėl pietinės Gargždų miesto dalies projektavimo.

Projektavimo darbus atlieka UAB „Enero“, projekto parengimas ir vykdymo priežiūra iš Savivaldybės biudžeto atsieis 14 762 eurus. 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,