Mano Gargždai



Gimnazistai surengė šventę meniniam žodžiui

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
G. Našlėno nuotr. G. Našlėno nuotr.

Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijoje įvyko meninio skaitymo šventė-konkursas, kuriame dalyvavo patys gabiausi mokyklos skaitovai. Į renginį sugužėjo ir stebėtinai nemaža publika, kuri palaikė jaunuosius skaitovus.

 

Renginys prasidėjo vedėjų – Gilijos Šneiderytės ir Viliaus Urbono žodžiais, buvo sukurta šilta ir jauki atmosfera. Skaitovai vienas po kito lipo ant scenos. Pasirodė netgi po tris pirmos klasės ir po tiek pat ketvirtos klasės gimnazistų. Renginį paįvairino lietuvių kalbos mokytojos Rasos Rusteikienės sukurta, trečios bei ketvirtos klasės mokinių atlikta meninė kompozicija „Kol mylėsi. Per amžius“.

Pasirodymai – vienas už kitą įdomesni ir išrinkti geriausią – gana sudėtinga užduotis. Tačiau gimnazijos lietuvių kalbos mokytojų nuomone, laureatais tapo ketvirtos klasės mokiniai Džiugas Girijotas, jausmingai interpretavęs ištrauką iš A. Škėmos romano „Balta drobulė“, Mantas Šoblinskis, skaitęs Balio Sruogos kūrinį „Jeigu nebėra ko gyventi“, Kotryna Kraynaitė, visus sujaudinusi ištrauka iš Juditos Vaičiūnaitės eilėraščių ciklo „Kanonas Barborai Radvilaitei“, pirmokė Martyna Struoputė, išraiškingai skaičiusi ištrauką iš Mykalojaus Vilučio apsakymo „Genesis“ bei jau minėta kompozicija, kurią atliko trečiokės Gintautė Rusteikaitė, Austėja Grabauskaitė, Vismantė Gindulytė, Akvilė Žiliūtė ir ketvirtokas Džiugas Girijotas.

Renginio dalyviai, gimnazijos lietuvių kalbos mokytojai džiaugiasi mokiniais, dalyvavusiais konkurse ir tikisi, kad kitais metais atsiras ir daugiau tokių talentingų skaitovų, kurie galės garsinti savo mokyklos vardą ne tik joje, bet ir už jos ribų.

 

Renginio akimirkos – Gintauto Našlėno nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 269 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,