Logo
 Spausdinti šį puslapį

Lietuvos Jaunimo politikos žemėlapis: kas ir kur?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
SADM nuotr. SADM nuotr.

Jei nežinote, kur rasti atviras jaunimo erdves, kokie jaunimo reikalų koordinatorių kontaktai, kaip susisiekti su Jaunimo garantijų vykdytojais savivaldybėse, nuo šiol galėsite visą tą sužinoti labai paprastai, naudodamiesi Jaunimo politikos žemėlapiu.

 

Šis interaktyvus žemėlapis yra skirtas jaunimui, su jaunimu dirbančioms organizacijoms, viešojo, privataus ir nevyriausybinio sektorių atstovams, siekiant sistemingai informuoti apie regioninę jaunimo politiką ir paskatinti geresnį jaunimo politikos supratimą Lietuvoje.

„Į jaunimą orientuotų politikos priemonių, jas įgyvendinančių institucijų tinklas Lietuvoje yra plačiai išplėtotas, tačiau informacija apie jaunimo politiką iki šiol buvo pateikiama per daugelį kanalų, trūko struktūruoto informacijos pateikimo vienoje vietoje“, – žemėlapio kūrimo priežastis įvardina SADM Jaunimo skyriaus vedėja Jolanta Sakalauskienė.

Kaip naudotis žemėlapiu? Paspaudus ant kiekvieno jame esančio punkto, pamatysite organizacijos ar įstaigos duomenis bei trumpą aprašymą, kokias paslaugas jaunimui įstaiga ar organizacija gali suteikti ar kaip prisideda prie jaunimo politikos įgyvendinimo.

Interaktyvus jaunimo politikos žemėlapis buvo sukurtas Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje dirbančių jaunųjų profesionalų programos „Kurk Lietuvai“ dalyvių Gabrielės Krupovič ir Juliaus Mitės įgyvendinant projektą „Regioninės jaunimo politikos stiprinimas, atsižvelgiant į verslumo skatinimo, socialinės politikos, kultūros ir švietimo aspektus“. Projektu siekiama sustiprinti regioninę jaunimo politiką, atsižvelgiant į savivaldybių jaunimo politikos įgyvendinimo netolygumus.

 

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,