Logo
 Spausdinti šį puslapį

Lietuvos mokyklų žaidynėse – puikūs rajono sportininkų pasiekimai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
VšĮ „Gargždų futbolas“ nuotr. VšĮ „Gargždų futbolas“ nuotr.

Įsibėgėjo 2016–2017 mokslo metų Lietuvos mokyklų žaidynės. Jau įvyko rajoninės visų mokyklų kvadrato, futbolo, svarsčių kilnojimo varžybos, kaimo vietovių mokyklų tinklinio, krepšinio 3 prieš 3, miesto mokyklų stalo teniso, šachmatų varžybos, pradinių klasių moksleiviai jau kovėsi kvadrato ir šachmatų varžybose.

 

Atskiri rezultatai nuolat buvo skelbiami portale. Dabar apie tai, kaip rajono mokyklų atstovams sekėsi respublikinėse varžybose ir kas tapo lyderiais atskirose mokyklų grupėse.

Patys pirmieji respublikines varžybas pradėjo kvadrato atstovai. Tarp miesto mokyklų niekam nepavyko prasibrauti į tarpzonines varžybas. Tiek „Minijos“ progimnazijos pradinių klasių moksleiviai, tiek vyresnieji berniukai, tiek Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos mergaitės zonose iškovojo antrąsias vietas ir iš tolimesnių varžybų iškrito.

„Minijos“ berniukai pelnė 55 taškus, Priekulės mergaitės – 54 taškus, 54 taškus pelnė ir „Minijos“ progimnazijos pradinukai. Nudžiugino iš kaimo vietovių mokyklų į tarpzonines varžybas prasimušę Vėžaičių pagrindinės mokyklos berniukai, jų laukia tolimesnės kovos. O štai Vėžaičių mergaitės zonoje liko antros (49,5 taško mokyklai).

Įkandin kvadrato žaidėjų respublikinėse varžybose kovėsi ir kaimo bei miesto mokyklų futbolininkai. Puikią sportinę formą demonstruojančios Dovilų pagrindinės mokyklos merginos vienu metu kovėsi ir miesto, ir kaimo varžybose. Tik sportinės sėkmės joms pritrūko norint patekti į Lietuvos miesto mokyklų finalą. Antroji vieta tarpzoninėse varžybose, ir mokyklai pelnyti 86 taškai.

Tik baigusios miesto varžybas, doviliškės stojo į kovą dėl geriausios kaimo mokyklų futbolo komandos Lietuvoje. Jau įvyko zoninės varžybos, kuriose rajono sportininkės triuškino varžoves sausais rezultatais.

Dabar laukia tarpzoninės varžybos, vasario 10 dieną. Slapta tikimasi, kad doviliškėms pavyks prasimušti į varžybų finalą, o ten pakovoti dėl aukščiausių apdovanojimų. Į tarpzonines varžybas taip pat pateko ir Dovilų pagrindinės mokyklos vaikinai, kurių tolimesnės kovos lauks kiek vėliau.

Nepasisekė tik Gargždų „Minijos“ progimnazijos vaikinams, kovojusiems miesto mokyklų zoninėse varžybose. Jie liko treti (mokyklai pelnyta 54,5 taško), ir iš tolimesnių varžybų iškrito.

Jeigu pernai rajono krepšininkai 3 prieš 3 (konkrečiai Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos atstovai) dominavo Lietuvoje, tai šiemet to pakartoti nepavyko. Tarpzoninėse varžybose dalyvavę Ketvergių pagrindinės mokyklos vaikinai liko treti (mokyklai pelnyti 82 taškai). Panašus likimas ištiko ir Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos merginas. Jos taip pat liko trečios (78,5 taško). Į finalines varžybas pateko tik pogrupių nugalėtojai.

Tarpzoninėse miesto mokyklų svarsčių kėlimo varžybose kovėsi Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos galiūnai. Jie iškovojo trečiąją vietą (mokyklai pelnyti 74 taškai). Deja, į finalą pagal nuostatus pateko po 2 tarpzoninių varžybų pirmaujančias komandas.

Sausio pabaigoje įvyko ir kaimo vietovių mokyklų zoninės tinklinio varžybos. Tiek Judrėnų Stepono Dariaus pagrindinės mokyklos vaikinai, tiek Plikių Ievos Labutytės pagrindinės mokyklos merginos zonoje liko trečios ir iš tolimesnių kovų iškrito. Judrėniškiai į mokyklos taupyklę įnešė 40 taškų, o plikiškės – 40,5 taško.

Pasibaigus visoms iki šiol vykusioms kovoms, tarp miesto mokyklų bei rajono gimnazijų pirmauja Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos moksleiviai, surinkę 323,5 taško. Antra – Gargždų „Minijos“ progimnazija, surinkusi 269 taškus. Jie lenkia trečioje vietoje esančius Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos sportininkus (171 taškas). Priekulės I.Simonaitytės gimnazijos moksleiviai – ketvirti (101 taškas), Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos sportininkai – penkti (85 taškai). Tiesa, „Vaivorykštės“ atstovai yra patekę į šachmatų varžybų finalą, kur gali iškovoti aukštą vietą bei pagerinti gimnazijos turnyrinę padėtį.

Tarp kaimo vietovių mokyklų savo pirmaujančias pozicijas po truputėlį įtvirtina nuolatiniai pastarųjų metų rajono kaimo mokyklų sporto žaidynių lyderiai – Dovilų pagrindinės mokyklos moksleiviai – 240 taškų, jie taip pat iškovojo teisę dalyvauti merginų ir vaikinų futbolo tarpzoninėse varžybose. Tad jų komandos taupyklė bus ženkliai papildyta. Doviliškiai lenkia antroje vietoje esančius Vėžaičių pagrindinės mokyklos moksleivius (206,5 taško), bei trečiąją vietą užimančius Ketvergių pagrindinės mokyklos moksleivius (157 taškai).

Puikiai startavę vėžaitiškiai dar turi galimybę gerai pasirodyti berniukų kvadrato tarpzoninėse varžybose ir papildyti savo taškų kraitį. Po aukščiau minėtų komandų ketvirtoje vietoje žengia Endriejavo pagrindinės mokyklos jaunieji sportininkai (142 taškai). Penktoje – Plikių Ievos Labutytės pagrindinės mokyklos moksleiviai, kurių sąskaitoje – 121,5 taško. Šešti – Judrėnų Stepono Dariaus pagrindinės mokyklos sportininkai – 95 taškai. Toliau rikiuojasi Agluonėnų pagrindinė mokykla (87,5 taškai), Kretingalės pagrindinė mokykla (68 taškai) ir kitos mokyklos, turinčios po keliolika taškų arba visai jų dar neturinčios.

Pradinių klasių lentelės įskaitoje, kaip ir pernai, lyderiais išlieka Gargždų „Minijos“ progimnazijos moksleiviai – 134 taškai. Antri – Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos jaunieji sportininkai – 55 taškai. Treti – Dovilų pagrindinės mokyklos moksleiviai – 52 taškai.

Apie rajono mokyklų kovas jau dukart rodė „TV6“ televizija, sportininkai ganėtinai aktyvūs ir tikisi dar ne kartą pakliūti į jų akiratį. Mokyklų žaidynių kovas per „TV6“ galite stebėti kiekvieną šeštadienį nuo 9.30 val.

Vasario mėnesį Lietuvos mokyklų žaidynės bus tęsiamos. Vyks rajono kaimo vietovių mokyklų stalo teniso varžybos, miesto mokyklų „Drąsūs–stiprūs–vikrūs“ estafečių varžybos tiek pradinių, tiek 5–6 klasių moksleiviams, visos mokyklos dalyvaus štangos spaudimo varžybos. Taip pat bus nemažai respublikinių zoninių, tarpzoninių varžybų.

 

2016–2017 mokslo metų Lietuvos mokyklų žaidynių nugalėtojai – Zigmo Bitino nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,