Mano Gargždai



Krematoriumo statybai aplinkosauginių kliūčių nėra

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Tomo Gukausko, ve.lt nuotr. Tomo Gukausko, ve.lt nuotr.

Vakar, sausio 6 d., UAB „Rūteda“, ketinanti statyti kremavimo liniją Dovilų seniūnijoje, Toleikių kaime, netoli Lėbartų kapinių, gavo Aplinkos apsaugos agentūros (AAA) išvadą dėl poveikio aplinkai vertinimo (PAV). Konstatuota, kad jis nėra būtinas. Šiandien dar galima teikti prašymus agentūrai dėl analogiškos išvados kremavimo linijai Klaipėdoje, Joniškės gatvėje.

 

Aplinkos apsaugos agentūros Poveikio aplinkai vertinimo departamento Klaipėdos skyriaus vedėjo Mindaugo Vaišvilos teigimu, išvada dėl „Rūtedos“ krematoriumo jau buvo pasirašyta praėjusį penktadienį. Nustatyta, kad dėl šios veiklos taršos į aplinką normų viršijimo nebus.

Dabar „Rūteda“ turi apie išvadą informuoti visuomenę, paskelbti vietinėje ir respublikinėje spaudoje, Klaipėdos rajono savivaldybės, seniūnijos skelbimų lentoje. Tada visuomenė savo pastabas ir siūlymus dėl šios kremavimo linijos galės teikti agentūrai. Jeigu pastabų nebus sulaukta, po 20 darbo dienų įsigalios išvada, kad poveikio aplinkai vertinimas nėra būtinas.

Pasak M. Vaišvilos, jau gauta visa krūva prašymų iš naujo persvarstyti išvadą dėl kremavimo linijos Joniškės gatvėje. Tarp jų yra ir pasirašytas Klaipėdos savivaldybės.

Persvarstymą agentūra turi suorganizuoti per 10 darbo dienų. Anot vedėjo, kokia išvada bus padaryta, priklausys nuo to, kokie bus pateikti argumentai.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 441 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,