Mano Gargždai



Savireklamai Savivaldybė pinigų negaili

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Neseniai Turizmo ir informacijos centro išleistame albume taip pat yra nuotraukų iš paukščio skrydžio, kurių autorius – Andrius Kundrotas. mano-gargzdai.lt koliažas. Neseniai Turizmo ir informacijos centro išleistame albume taip pat yra nuotraukų iš paukščio skrydžio, kurių autorius – Andrius Kundrotas. mano-gargzdai.lt koliažas.

Nors praėjusių metų gruodžio mėnesį Klaipėdos rajono turizmo informacijos centras pristatė naują 72-jų puslapių leidinį su Klaipėdos rajono fotografijomis, kuris išleistas 2000 egz. tiražu, beveik analogiškas fotografijų albumas, tik 10 kartų mažesniu tiražu, bus leidžiamas ir Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos užsakymu. Tam prireiks 7 tūkst. eurų, dar tiek pat atsieis metraščio leidybos paslauga.

 

Leis žmonių atrankos įmonė

Abu šiuos konkursus laimėjo UAB „iCasting“. Įdomu tai, kad įmonė nenurodo užsiimanti leidybos veikla. Šokėjos Kristinos Navickaitės, geriau žinomos Tinos slapyvardžiu, valdoma kompanija save pristato, kaip įmonę, užsiimančia profesionalia žmonių paieška ir atranka.

„Mes ieškome žmonių, kurių išvaizda yra ypatinga, kitokia. Mums reikalingi ne modelinio grožio veidai. Mūsų atrinkti žmonės dalyvaus įdomiuose projektuose, klipuose, fotosesijose ir t.t.“, – rašoma įmonės tinklalapyje, o feisbuke dalinamasi atrinktų žmonių anketomis.

Remiantis rekvizitai.lt duomenimis, įmonėje dirba vienas darbuotojas, 2015 metais įmonės apyvarta buvo nuo 20 iki 30 tūkst. eurų.

Konkurso specifikaciją rengusio Kultūros skyriaus vedėjo Gintauto Bareikio pasiteiravus, ar norint užtikrinti leidinių kokybę, neturėtų būti įtraukti ir kvalifikaciniai reikalavimai ar analogiškų leidinių leidybos patirtis, šis teigė, kad konkursus dažnai laimi įmonės, kurios darbams atlikti samdosi subrangovus. Esą tokie reikalavimai nebuvo įtraukti ir dėl to, kad lėšos nėra didelės, taip pat norima, kad viskas būtų padaryta laiku.

„Įmonė, kuri laimėjo, savo veiklos nuostatuose gali tokia veikla užsiimti“, – nurodė G. Bareikis.

 

Tik 200 egzempliorių

Kaip rašoma Kultūros skyriaus parengtoje specifikacijoje, metraščio tikslas – informuoti Klaipėdos rajono gyventojus apie Savivaldybės veiklą, informuoti piliečius apie Klaipėdos rajono savivaldybės mero, Administracijos direktoriaus ir Administracijos per metus nuveiktus svarbiausius darbus, įgyvendintus projektus, pokyčius ir iniciatyvas. Tiesa, šį kartą metraštį planuojama leisti tik 200 egzempliorių tiražu. Palyginimui, 2015-aisiais už 3700 eurų buvo išleista 10 tūkst. laikraštinio formato metraščio egzempliorių. Tiesa, naujasis leidinys turėtų būti žurnalinio tipo – ne mažesnio nei A4 formato, storesnio popieriaus, klijuotų puslapių, kietesnio viršelio. Numatyta ir didesnė apimtis – ne mažiau nei 68 psl., 2015 m. buvo 40 psl. Sutartyje numatyta, kad visos metraščio leidybos paslaugos turi būti suteiktos iki 2017-ųjų gegužės 1 d.

Pasiteiravus, kodėl šiemet nuspręsta leisti kelias dešimtis kartų mažesnį tiražą, G. Bareikis atviravo, kad ankstesnis sprendimas leisti tokį didelį kiekį nepasiteisino. Tuomet, pasak Kultūros skyriaus vedėjo, taip buvo nuspręsta daryti ir dėl to, kad kainų, leidžiant 1 tūkst. ar 10 tūkst. egzempliorių, skirtumas nebuvo ženklus.

„Dabar vadovai apsilankė kitose įstaigose, pasidomėjo, kaip tokie dalykai yra daromi ir apsisprendė, kad tokio didelio kiekio nereikia ir kokybė turi būti visai kita“, – portalui mano-gargzdai.lt sakė G. Bareikis, pridūręs, kad šio leidinio kokybė bus kur kas aukštesnė.

Paklaustas, ar toks mažas kiekis metraščio egzempliorių padės įgyvendinti pagrindinį siekį – informuoti gyventojus, G. Bareikis sakė: „Metraštyje bus pagrindinė informacija – mero, Administracijos direktoriaus ataskaita, analogiškai informacija bus pateikiama ir svetainėje. Šiuo atveju nėra tikslo kiekvienai šeimai ar turtiniam vienetui įduoti popierinį variantą.“

 

2015 metais išleisti 10 tūkst. metraščio egzempliorių kainavo 3700 eurų. mano-gargzdai.lt nuotr.

 

Albume – nuotraukos iš paukščio skrydžio

Reprezentacinis fotografijų albumas, kurį taip pat planuojama išleisti 200 egz. tiražu, bus ne mažesnis nei 27x24 cm formato, kietu, laminuotu viršeliu, jį sudarys ne mažiau nei 96 psl. Jame, kaip nurodoma specifikacijoje, bus pateiktos Klaipėdos rajono savivaldybės seniūnijose esančių įvairių objektų fotosesijos iš paukščio skrydžio. Į albumą suguls ne mažiau kaip 100 nuotraukų, kuriose objektai nufotografuoti skirtingu metų, paros laiku. Žinomas ir autorius, kurio fotografijos bus panaudotos. Pateiktame pasiūlyme UAB „iCasting“ nurodė, kad fotografavimo paslaugas, laimėjus konkursą, atliks fotografas Andrius Kundrotas.

 

Reprezentacinių priemonių trūksta?

Primename, kad gruodžio mėnesį, rajoną reprezentuojantį fotografijų albumą „Prie jūrų marių...“ pristatė Turizmo ir informacijos centras (10 tūkst. eurų), o sausio mėnesį VšĮ „Gargždų futbolas“ išleido „Bangos“ 50-ies metų jubiliejui skirtą knygą apie futbolo istoriją Gargžduose. Savivaldybės biudžeto lėšų prireikė abiems leidiniams. Kultūros skyriaus vedėjas G. Bareikis, į klausimą, ar ne per daug leidinių leidžiama vienu metu, sakė, kad reprezentacinei leidybai kiekvienais metais yra skiriama lėšų iš biudžeto, todėl priemonė turi būti vykdoma.

„Kad „Banga“ išsileido 50-mečio proga – tai yra futbolo reprezentacinis leidinys, Turizmo centras – analogiškai. Ši priemonė yra pačios Administracijos organizuojama, leidžiama tam, kad Savivaldybės vadovai vykdami į įstaigų jubiliejus, organizuodami sportininkų sveikinimus ir panašiai turėtų kažkokią dovanėlę“, – šio albumo paskirtį nurodė Savivaldybės darbuotojas.

Jo teigimu, lėšos reprezentacinei leidybai, norint kokybiškai padaryti leidinį, yra mažos.

„Pasižiūrėsime, kaip pavyks išleisti ir galbūt metų eigoje kreipsimės į Tarybą, kad perleistų. Kaina bus žymiai mažesnė“, – nurodė G. Bareikis, paatviraudamas, kad reprezentacinių priemonių Savivaldybės vadovams tikrai trūksta.

 

Reprezentacijai – ir suvenyrinė dėžė vynui

2015 metais Savivaldybė pasirašė sutartį su UAB „Eurobiuras“, kuri įsipareigojo iki 2018 metų birželio 1 d. pristatyti įvairių reprezentacinių priemonių už 14,5 tūkst. eurų. 2016 metais buvo pasirašyta dar viena sutartis. Konkursą laimėjusi UAB „Konsultacijos verslui“ iki 2019 m. gegužės 19 d. Savivaldybei turi pateikti įvairių reprezentacinių prekių už daugiau nei 46 tūkst. eurų. Taigi per 5 metus reprezentacinėms prekėms bus išleista daugiau kaip 60 tūkst. eurų.

Tarp priemonių numatyti ne tik rašikliai, puodeliai, termosai, atšvaitai, skėčiai, bet ir įvairūs drabužiai: marškinėliai, megztos pirštinės, šalikai, sportinės kepurės, kaklaraiščiai. Taip pat bus įsigyta ir suvenyrinių dėžių vynui su įrankiais, šokoladinių saldainių.

Visą planuojamų įsigyti prekių sąrašą galite rasti čia.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 477 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,