Mano Gargždai



Gargžduose vyko tarptautinis tinklinio turnyras

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Sporto centro nuotr. Sporto centro nuotr.

Šeštadienį Gargžduose vyko tarptautinis tinklinio turnyras Klaipėdos rajono mero taurei laimėti ir Lietuvos valstybės atkūrimo dienai paminėti. Turnyre dalyvavo 8 vyrų ir 8 moterų komandos iš Jonavos, Šiaulių, Gargždų, Kaišiadorių, Klaipėdos, Plungės, Rietavo, Tauragės, Joniškio ir Kaliningrado.

 

Varžybos vyko keturiose sporto salėse. Moterų varžybos – Gargždų „Minijos“ progimnazijos ir „Kranto“ pagrindinės mokyklos, vyrų – „Vaivorykštės“ gimnazijos ir Sporto centro sporto salėse.

Vyrų ir moterų komandos buvo suskirstytos į du pogrupius – A ir B. Pirmas dvi vietas pogrupiuose užėmusios komandos pateko į kitą varžybų etapą. Po pusdienį vykusių grupės varžybų paaiškėjo vyrų ir moterų pusfinalių poros.

Pirmajame vyrų varžybų pusfinalyje susitiko pirmą vietą A pogrupyje užėmusi Plungės ir antrą vietą B pogrupyje užėmusi Rietavo komandos. Po atkaklios kovos rezultatu 2:1 pergalę iškovojo ir į finalą pateko Rietavo tinklininkai.

Antrame varžybų pusfinalyje susitiko pirmą vietą B pogrupyje užėmę Kaliningrado ir antrą vietą A pogrupyje užėmę Klaipėdos „Gitanos“ tinklininkai. Rezultatu 2:0 pergalę iškovojo svečiai iš Rusijos.

Rungtynėse dėl trečios vietos susitiko „Gitanos“ ir Plungės komandos. Žemaitišką charakterį parodę plungiškiai rezultatu 2:0 įveikė klaipėdiečius ir iškovojo 3-ią vietą.

Reto grožio varžybos vyko dėl pirmos vietos. Nugalėtojui išaiškinti prireikė visų 3 setų. Grupės varžybose Rietavo tinklininkai pralaimėjo svečiams iš Kaliningrado 1:2, todėl motyvacija atsirevanšuoti priešininkams buvo ypač didelė. Pirmą finalinių varžybų setą įtikinamai laimėję rietaviškiai, atrodė, kad gali laimėti ir antrą, tačiau Kaliningrado tinklininkai to padaryti neleido. Komandoms teko žaisti lemiamą – trečią setą, kuris buvo atkaklus ir įnirtingas. Jame daug kartų keitėsi pirmaujanti komanda ir tik sėkmingiau sužaidę kelias atkarpas pergalę iškovojo Kaliningrado tinklininkai.

Moterų pusfinalio pirmose varžybose susitiko pirmą vietą B pogrupyje užėmusi Kaliningrado ir antrą vietą A pogrupyje užėmusi Gargždų komandos. Rezultatu 2:0 pergalę iškovojo Rusijos tinklininkės.

Antrose moterų pusfinalio varžybose „ginklus surėmė“ B pogrupyje antrą vietą užėmusios Kaišiadorių „La Vita Volley“ ir A pogrupyje pirmą vietą užėmusios Panevėžio ekipos. Rezultatu 2:0 pergalę pasiekė ir į finalą pateko Kaišiadorių sportininkės.

Varžybose dėl trečios vietos susitiko Gargždų ir Panevėžio komandos, kuriose rezultatu 2:0 pergalę iškovojo pastaroji komanda.

Kova dėl pirmos vietos moterų varžybų finale nebuvo tokia įnirtinga kaip vyrų. Nuo pat varžybų pradžios užtikrintai žaidusios viešnios iš Kaliningrado rezultatu 2:0 įveikė Kaišiadorių „La Vita Volley“ tinklininkes ir antrus metus iš eilės tapo šio turnyro nugalėtojomis.

Varžybų nugalėtojai ir prizininkai buvo apdovanoti taurėmis ir medaliais, o geriausi turnyro žaidėjai suvenyrais. Sporto centras dėkoja šio turnyro kuratorėms Jolantai Žukauskienei ir Vilmai Gečienei, kurios negailėdamos laiko ir pastangų aktyviai prisidėjo prie šio turnyro organizavimo.

 

Varžybų akimirkos – Sporto centro nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 244 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,