Mano Gargždai



Savivaldybė ir universitetas siekia aktyvesnio bendradarbiavimo

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Šį trečiadienį Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas susitiko su Klaipėdos universiteto rektoriumi Eimučiu Juzeliūnu ir aptarė tolimesnes bendradarbiavimo kryptis. Susitikime taip pat dalyvavo Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos narys Egidijus Skarbalius, kuris, kaip universiteto darbuotojas, ėmėsi iniciatyvos, kad reikia pereiti prie aktyvesnių veiksmų įgyvendinant dar 2011 m. pasirašytą Klaipėdos rajono savivaldybės ir Klaipėdos universiteto bendradarbiavimo sutartį.

 

Pasak mero Vaclovo Dačkausko, gražių bendradarbiavimo pavydžių jau esama – studentai atlieka praktiką Savivaldybės administracijoje, Savivaldybės įstaigose ir rajono teritorijoje esančiose įmonėse, kartu su dėstytojais dalyvauja konferencijose, tačiau reiktų pereiti prie reikalingų tyrimų, praktinių darbų lygmens, motyvuojant studentus atrasti savo vietą viešajame sektoriuje ir versle, pritaikyti žinias kuriant tolimesnę ekonomikos pažangą.

„Planuojame įkurti fondą, kad studentai jaustų ir materialinį paskatinimą už tuos tyrimus ir darbus, kurie būtų naudingi Savivaldybei rengiant galimybių studijas, įgyvendinant projektus, taip pat kurie praverstų ir kitiems viešojo sektoriaus ir verslo subjektams“, − sakė V. Dačkauskas.

Rektorius E. Juzeliūnas pritarė Savivaldybės iniciatyvai ir kalbėjo apie Lietuvai ir ypač Vakarų regionui reikalingų studijų krypčių vystymą, programų tobulinimą, nepamirštant universiteto tradicijų ir įdirbio, taip pat ir studijų kokybės stiprinimą.

„Stengiamės, kad studijos atitiktų tiek studentų, tiek verslo poreikius. Klaipėdoje ir rajono teritorijoje turime pramonės įmonių su didžiule apyvarta, kuriose gaminamos laivų dalys ir automobilių detalės, baldai, turime Valstybinį jūrų uostą su dideliu plėtros potencialu, – taigi kiekvienas atitinkamą išsilavinimą turintis jaunas žmogus gali atrasti savo vietą ir gauti gerą atlyginimą. Supažindiname studentus su galimybėmis sieti savo ateitį po studijų Klaipėdos regione, nes pastebime, kad studentai mažokai apie šias galimybes žino“, − tikino rektorius.

E. Skarbalius pristatė idėją kurti virtualią erdvę su pildomu temų sąrašu, kuri būtų naudinga studentams, besirengiantiems rašyti baigiamuosius darbus.

Nutarta artimiausiu metu organizuoti universiteto katedrų vedėjų ir Savivaldybės administracijos vedėjų susitikimą, o vėliau galbūt ir idėjų mainų konferenciją.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 360 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,