Logo
 Spausdinti šį puslapį

Nepriklausomybės akto signataro Jurgio Šaulio atstovai – prezidentūroje

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Prezideno kanceliarijos/ R. Dačkaus nuotr. Prezideno kanceliarijos/ R. Dačkaus nuotr.

Vasario 15 d., kaip ir kasmet Lietuvos Valstybės atkūrimo dienos išvakarėse, Lietuvos Respublikos prezidentūroje vyko Nepriklausomybės aktą pasirašiusių signatarų pagerbimas.

 

Jų artimieji turėjo galimybę priimti puokštę iš šalies vadovės Dalios Grybauskaitės ir parvežti ją į signatarų gimtines. Iškilmėse dalyvavo vasario 16-osios signataro Jurgio Šaulio artimieji bei kraštiečiai. Jau ne pirmus metus čia vyksta signataro sūnėnas Č. Tarvydas bei jo anūkė G. Sargūnaitė, giminaičiai D. Šaulienė ir S. Šaulys, Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos istorijos mokytojas K. Pugačiauskas ir dvi mokyklos atstovės – I. Lomsargytė ir I.Poškaitė.

Ceremonijoje taip pat dalyvavo ypatinga viešnia Jūratė Caspersen – Šveicarijos lietuvių bendruomenės atstovė, atvežusi į Lietuvą parodą „Lietuvių Šveicarija“, skirtą artėjančiam Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui paminėti. Šiuo metu parodą galima išvysti Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijoje, vėliau bus eksponuojama ir Gargždų krašto muziejuje.

11 val. prasidėjusioje ceremonijoje Lietuvos Respublikos Prezidentė pasidžiaugė tokia jaunimo gausa, įteikė puokštes, kurios papuoš signatarų kapus ir gimtines bei įsiamžino kartu su atvykusiais. Po iškilmių susirinkusieji patraukė į Signatarų namus, kur minėjimas buvo pratęstas. Taip pat buvo siūloma dalyvauti ekskursijoje po muziejų. Grįžus iš sostinės buvo aplankytas signataro Jurgio Šaulio paminklas Balsėnuose, kur buvo padėta Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės skirta puokštė. Vakaras užbaigtas laužo šviesoje.                                                                  

Nuoširdžiai dėkojame Klaipėdos rajono savivaldybei už skirtą transportą. Tikimės, jog ši tradicija bus puoselėjama ir toliau. 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,