Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gimnazistai pajuto – poezija gali tapti sava

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
G. Našlėno nuotr. G. Našlėno nuotr.

Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos vyresnių klasių mokiniai buvo pakviesti į netradicinę pamoką-renginį apie poeziją. Gimnazistai prisipažįsta, kad lyriką retai savarankiškai skaito, sudėtinga suprasti metaforinę kalbą, tačiau atsiriboti nuo eilių tikrai nepavyksta ir net negalima.

 

Su gimnazistais bendravo aktorius, dainų autorius ir atlikėjas Artūras Dubaka ir Balys Ivanauskas, Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje studijuojantis aktorinį (kurso vadovas G. Varnas). Jaunuoliai intrigavo: „Radom poezijos, tai ja dalinsimės, ja mėtysimės ir kitaip skleisime. Gintaro Grajausko poezija + muzika + istorijos iš gyvenimo ir šokiai. Tai intensyvi poezijos, muzikos ir šokio valanda.“

Susitikimas su aktoriais parodė, kaip kitaip galima skaityti bei suvokti poeziją. Tai buvo jaunatviškas, smagus, tačiau priverčiantis susimąstyti pasirodymas. Vaikinai ne tik kalbėjo, bet ir šoko, dainavo, todėl buvo dar lengviau įsijausti į scenos įvykius. Žodžiai, eilės apie matytas ir girdėtas vietas padėjo nusigauti būtent ten, apie ką buvo kalbama. Atrodo, trumpos ir niekam nereikšmingos istorijos apie keliavimą namo įvairiu transportu, pavyzdžiui, dviračiu, tapo labai prasmingos, priverčiančios apgalvoti, kodėl vyksta taip, o ne kitaip. O parinkti klaipėdiečio poeto Gintaro Grajausko eilėraščiai ir jų išraiškingas padeklamavimas, tikrai leido patikėti – poezija gali būti sava, suprantama, tik reikia įsijausti. Viename interviu ir pats poetas, paklaustas, kokio žanro kūrinius yra lengviau rašyti, atsakė, kad eilėraščius, nes juos pirmiausia reikia pamatyti, sudėlioti, o paskui – užrašyti.

Valanda su Baliu Ivanausku, Artūru Dubaka ir Gintaro Grajausko poezija gimnazistams suteikė gerų emocijų. 

 

Renginio akimirkos – Gintauto Našlėno nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,