Mano Gargždai



Dviračiu po Gargždus: ar turime kur važiuoti?

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr. Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr.

Besibaigiant kalendorinei žiemai, jau ir dabar galime pastebėti, kad dalis gargždiškių ir miesto svečių keliones automobiliais ar pasivaikščiojimus pėsčiomis iškeičia į pasivažinėjimą dviračiais. Tai ne tik ekologiška susiekimo priemonė, laisvalaikio leidimo būdas, bet ir puiki galimybė stebėti nuolat besikeičiantį miestą. 

 

Šiuo metų įrengtais dviračių takais Gargžduose galima važiuoti Užuovėjos, Alyvų, Gluosnių bei Pievų gatvėmis. Dviračių takai jungia ir Kvietinių gatvę su Kęstučio gatve, toliau eina palei Kretingos plentą ir tęsiasi Klaipėdos gatvėje, kurią pravažiavus vėl galima sukti į Kvietinių gatvę – tai lyg savotiškas maršrutas ratu, kuriuo gargždiškiai mielai važinėja. Jau 2015 metų pabaigoje įrengti dviračių takai Vyturių bei S. Dariaus ir S. Girėno gatvėse, o VĮ „Klaipėdos regiono keliai“ įrengė dviratininkų mėgstamą dviračių taką Gargždai–Dauparai.

Pasak Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotojos Rūtos Cirtautaitės, Klaipėdos rajone besilankantys turistai bei patys miesto gyventojai mėgsta aktyvų laisvalaikį, todėl dviračių takai – būtinybė. „Šiais metais planuojame baigti įrengti dviračių taką Gargždai–Dovilai. Šis 2016 metais pradėtas dviračių tako įrengimas iš viso kainuos 332 tūkst. eurų. Iš jų – 90,6 tūkst. eurų – Savivaldybės biudžeto lėšos, likę pinigai – iš Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų. Taip pat šiuo metu projektuojamas ir šio dviračių tako apšvietimas“, − pasakojo vicemerė Rūta Cirtautaitė.

Dviračių takas Gargždai–Dovilai, eisiantis palei karjerą, turėtų susijungti su kitu dviračiu taku, kuris yra numatytas šiuo metu baigiamame rengti Skaidriosios gatvės projekte. Taigi šiais dviračių takais bus galima važiuoti šalia karjerų Skaidriąja, J. Basanavičiaus ir Dovilų gatvėmis.

„Važinėjamasis dviračiais – tai ne tik susisiekimo priemonė, bet ir neatsiejama aktyvaus laisvalaikio dalis. Gargžduose dviračių takų turėtų daugėti. Pavyzdžiui, šiuo metu yra pateikta paraiška gauti finansavimą Kvietinių gatvės rekonstrukcijai, atnaujinant pėsčiųjų ir dviračių taką. Tikimės, kad lėšų tam gausime. Manau, kad netolimoje ateityje rajono centre turėsime išvystytą dviračių takų tinklą“, – teigė Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotoja Rūta Cirtautaitė.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 341 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,