Logo
 Spausdinti šį puslapį

Dovilų gyventojai Anicetai Rimkienei – 90 metų

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Vasario 20 dieną Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotoja Violeta Riaukienė vyko į Dovilus pasveikinti 90-ąjį jubiliejų šventusią Anicetą Rimkienę.

 

Puikiai atrodančią Anicetą sveikino ir Dovilų seniūnė Nijole Ilginienė kartu su socialine darbuotoja Vitalija Šimkiene. Visi ilgaamžei linkėjo santarvės šeimoje, energijos ir, svarbiausia, sveikatos. Senolė džiaugėsi sulaukusi svečių apsilankymo ir gėlėmis, kurių Anicetos namuose tikrai netrūksta – jų likę dar po artimųjų sveikinimų. Sulaukusi pagyrų, kad puikiai atrodo, Aniceta tik numojo ranka, esą kaip ji, būdama tokio amžiaus, gali gerai atrodyti. Tačiau ilgaamžės gyvenimo draugas Antanas Skara, kartu esantis jau 20 metų, neleido Anicetai kuklintis: „kuo senyn – tuo gražyn“.

Ilgaamžė gimė Jurjonų kaime prie Šiūparių. Aniceta užaugo 4 vaikų šeimoje, buvo pati vyriausia. Turėjo sesę ir du brolius. Jauniausias brolis jau iškeliavo anapilin. Tėveliai gyveno ūkiškai. Anicetos tėtis – buvęs Lietuvos savanoris, geras ir pavyzdingas žmogus, o mama – namų šeimininkė, tvarkiusi visus svarbiausius šeimos reikalus. Jau nuo mažens Aniceta buvo pripratusi sunkiai dirbti, padėti šeimai ūkyje. Šiek tiek paaugus prasidėjo šokiai ir pirmosios meilės, kurias ilgaamžė svajingai prisimena ir dabar, taip švelniai paerzindama Antaną.

Vis dėlto gyvenimas Anicetos nelepino. Sulaukusi vos 16 metų mamos raginimu ištekėjo už vyro, su kuriuo susilaukė 2 sūnų. Deja, vyras stikliuką mylėjo labiau nei šeimą. Išsiskyrus su vyru, Anicetai pagalbos ranką ištiesė mama, kuri prižiūrėjo jos sūnus, kol Aniceta stengėsi skanesnį duonos kąsnį vaikams parnešti.

Teko jai dirbti pardavėja, virėja, imtis įvairių darbų, kad galėtų išlaikyti savo mokyklinio amžiaus vaikučius. Vienas iš Anicetos sūnų – jau miręs. Kitas sūnus nuolat aplanko mamą, ja rūpinasi. Sūnūs Anicetai padovanojo 4 anūkus, senolė turi ir proanūkį. Visi – berniukai.

Šiandien Aniceta ir Antanas – gražiai gyvena kartu jau 20 metų. Antanui – 92 metai. Vėlyva meilė įnešė į ilgaamžių gyvenimą naujų spalvų. Puikiai sutardami, santarvėje gyvendami, senoliai mėgsta pajuokauti, vienas kitą paerzinti, prisimindami pirmąsias meilės, tačiau abu sutaria – jei nori gerai ir ilgai gyventi, reikia susirasti tinkamą antrą pusę. Bendros vertybės – suartino Anicetą ir Antaną.

„Jei žmogus nėra teisingas, doras, neturi sąžinės, netiki Dievu – menkas jis žmogus“, – kalbėjo pora. Ilgą amžių nugyvenę Aniceta ir Antanas – šviesaus proto senoliai, turintys savo nuomonę visais klausimais, mėgstantys diskutuoti apie politiką bei įvairias Lietuvos aktualijas.

90-metę sveikinusios seniūnė su socialine darbuotoja džiaugėsi, kad Aniceta kartu su Antanu rodo pavyzdį Dovilų gyventojams: tokių sąžiningų, darbščių ir dorų žmonių – dar reikėtų paieškoti.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,