Mano Gargždai



Dienos užimtumo neįgalieji laukia su nekantrumu (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Dienos užimtumo metu vyrauja labai šilta ir draugiška atmosfera. S. Ulvikienės nuotr. Dienos užimtumo metu vyrauja labai šilta ir draugiška atmosfera. S. Ulvikienės nuotr.

VšĮ „Revilita“ nuo šių metų pradžios neįgaliesiems teikia naują 4 valandų dienos užimtumo paslaugą, vykstančią du kartus per savaitę. Tai viena iš projekto „Socialinės reabilitacijos paslaugos neįgaliesiems bendruomenėje“, finansuojamo iš Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos neįgaliųjų reikalų departamento ir Klaipėdos rajono savivaldybės, veiklų.

 

Pasak įstaigos vadovės Rekvitos Bagdonienės, neįgaliesiems tai – puiki galimybė ne tik pabendrauti, bet ir lavinti saviraišką, kūrybiškumą, ugdyti kasdienės veiklos įgūdžius, mokytis sveikai gyventi, apsitarnauti, spręsti dėl negalios kylančias emocines problemas. Į Gargžduose, Minijos g. 3, esančias jaukias patalpas neįgalieji renkasi du kartus per savaitę – pirmadieniais ir ketvirtadieniais. Neįgaliųjų dienos užimtumo paslauga teikiama žmonėms su negalia negaunantiems dienos socialinės globos paslaugų, o gaunantys socialinių įgūdžių ugdymo ir palaikymo paslaugą turi galimybę dalyvauti dienos užimtume tomis dienomis, kai nelanko socialinių paslaugų centro ar kitos ugdymo įstaigos.

Dienos užimtumo vadovės Daiva Šimuliūnienė ir Sima Ulvikienė ves įvairius meninius užsiėmimus: keramikos, piešimo ant šilko, vandens (EBRU), rankdarbių, fotografijos, dekupažo ir kt. Ne mažiau svarbus ir neformalus bendravimas, kasdienių įgūdžių, savitvarkos pamokos. Be to, į veiklas įtraukta ir kaniterapija – terapija su šunimis. Į dienos užimtumą susirinkę atviravo, kad itin laukia šiltesnių orų, mat planuose – ir pasivaikščiojimai parke, kelionė prie jūros ar piliakalnių, iškylos gamtoje, edukaciniai užsiėmimai Gargždų krašto muziejuje, vaikų bibliotekoje, lankymasis kino teatre.

„Aš kasdien laukiu, kada galėsiu čia ateiti. Galvoju, kad tik greičiau“, – atviravo dienos užimtumo veiklas lankanti Irina.

„Čia laikas pralekia greitai ir įdomiai. O kiek prisigaminame meninių darbų, kuriuos į namus prinešame!“ – džiaugėsi prie veiklų prisijungusi Stasė, išgyvenusi insultą ir sunkiau valdanti rankas.

Šiuo metu dienos užimtumą lanko 8 neįgalieji, tačiau, anot R. Bagdonienės, į veiklas priims iki 10 žmonių, nes patalpos nedidelės, o norinčiųjų jau atsiranda.

Įstaiga kviečia įvairią negalią turinčius vaikus, jaunuolius, suaugusius, senjorus registruotis į nemokamus meninės veiklos užsiėmimus: keramikos, rankdarbių, dekupažo, tapybos ant šilko, piešimo ant vandens (EBRU), popieriaus plastikos, popieriaus lankstinių, ar prisijungti prie dienos užimtumo veiklų.

Projekte taip pat numatyti smėlio-šviesos meno, fotografijos užsiėmimai, neįgaliųjų artimųjų savipagalbos  grupės bei 4 dienų vasaros meno stovykla „Meno dirbtuvės“ Monciškės kaime, Šventojoje. Visos projekte numatytos veiklos yra nemokamos.

 

Išsamesnė informacija ir registracija tel. 8 604 11 555 arba el.p.

 

Dienos užimtumo veiklos – Simos Ulvikienės nuotraukose:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 321 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,