Mano Gargždai



Apdovanos raštingiausius ir aktyviausius Nacionalinio diktanto dalyvius

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr. Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr.

Nacionalinio diktanto partnerė Švietimo ir mokslo ministerija kviečia Lietuvos mokyklų ir lietuviškų bendrojo ugdymo mokyklų, lituanistinių mokyklų užsienyje bendruomenes – mokinius, jų tėvelius ir mokytojus – aktyviai dalyvauti jau dešimtajame Nacionaliniame diktante, kuris vyks vasario 24 d. 10 val.

 

Švietimo ir mokslo ministerija apdovanos raštingiausius mokinius, o aktyviausiai Nacionaliniame diktante dalyvavusiai mokyklos bendruomenei skirs prizą – kelionę. Taip pat ministerija apdovanos penkis mažiausiai klaidų diktante padariusius mokinius, kurie mokosi užsienyje, pakviesdama juos į Lietuvą.

Šiemet, kaip ir pernai, diktanto finalo dalyviai varžysis raštingiausio mokinio, raštingiausio suaugusiojo bei raštingiausio užsienio lietuvio kategorijose.

Pernai ministerijos dovaną – dviejų dienų kelionę po Kuršių Neriją, – laimėjo Vilniaus licėjaus 1 A klasė. Pasvalio rajono Pumpėnų gimnazijos 4 G klasei ministerija dovanojo 3 tomų leidinį „Didžioji Lietuva“. Taip pat prizais buvo apdovanoti raštingiausi šalies mokiniai: Adriana Otilija Vilkaitė, Emilė Znutaitė iš Vilniaus licėjaus, Rūta Martišiūtė iš VDU „Rasos“ gimnazijos, Damilė Martinaitytė iš Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijos.

Diktanto konkurse dalyvavo per 100 šalies mokyklų. Aktyviausiai diktantą rašė Kauno, Klaipėdos, Panevėžio mokyklų mokiniai.

Iš užsienyje veikiančių mokyklų geriausiai diktantą parašė ir lankėsi Lietuvoje mokiniai iš Rygos, Briuselio vidurinių mokyklų, Korko (Airija), Kaliningrado lituanistinių mokyklų.

Diktante taip pat aktyviai dalyvavo Jungtinėse Amerikos Valstijose veikiančios lietuviškos mokyklos.

Nacionalinis diktantas bus transliuojamas per LRT radiją ir internetu. Nacionalinio diktanto organizatorius – VšĮ Pilietinės minties institutas. Visa informacija apie diktantą: www.diktantas.lt , el.p. .

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 349 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,