Mano Gargždai



Lietuvos mokyklų žaidynėse – Dovilų futbolininkių triumfas

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Dovilų pagrindinės mokyklos futbolo merginų komandos triumfo akimirka, Simonos Krakytės nuotr. Dovilų pagrindinės mokyklos futbolo merginų komandos triumfo akimirka, Simonos Krakytės nuotr.

Ypatingai džiugios naujienos šį mėnesį skriejo iš futbolo aikštelių. Vasario 10-ąją dieną Gargžduose vykusiose tarpzoninėse kaimo vietovių mokyklų merginų futbolo varžybose Dovilų pagrindinės mokyklos merginos nesunkiai iškovojo pirmąją vietą ir pateko į varžybų finalą. Finalas vyko vasario 24 dieną Kėdainiuose.

 

Čia susirinko keturios pajėgiausios Lietuvos kaimo mokyklų merginų komandos: iš Kėdainių rajono Šėtos gimnazijos, Jonavos rajono Ruklos Jono Stanislausko mokyklos-daugiafunkcio centro, Vilniaus rajono Marijampolio Meilės Lukšienės gimnazijos ir Klaipėdos rajono – Dovilų pagrindinės mokyklos.

Iki šio finalo doviliškės triuškino visas varžoves, zoninėse ir tarpzoninėse varžybose pasiekdamos šešias pergales bendru rezultatu net 24:0! Tad buvo tikimasi, kad ir finale joms pavyks pakovoti dėl aukščiausių apdovanojimų. Nuojauta neapvylė. Doviliškės į finalą atvyko puikiai pasiruošusios, geros nuotaikos, tad beliko tik skinti pergales.

Tačiau finalas – ne iki šiol buvusios varžybos. Čia visos komandos susirinko tik nugalėti. Jau pirmasis mačas su Jonavos rajono komanda parodė, kad lengva nebus. Pergalė rezultatu 3:1, anot komandos vadovo Arūno Šimkevičiaus, „buvo išvargta“.

„Gerai, kad lemiamu momentu merginos susikaupė ir pelnė taip reikalingus įvarčius“ – sakė A. Šimkevičius.

Lemiamas finalo momentas – antrasis doviliškių mačas su Vilniaus rajono Marijampolio Meilės Lukšienės gimnazijos komanda. Vilnietės tik prieš nepilną mėnesį triumfavo Lietuvos mokyklų žaidynėse tarp visų Lietuvos miestų mokyklų. Tiesa, ten kovojo ir doviliškės, tačiau tada jos apmaudžiai liko už finalo ribos.

Tad šių komandų akistata turėjo įrodyti kas šiuo metu pajėgiausi Lietuvoje. Mačo pradžioje iniciatyvą perėmė Vilniaus rajono merginos, pelnydamos įvartį. Tačiau Dovilų futbolininkės parodė charakterį, išlygino rezultatą, o vėliau pelnė ir du lemiamus įvarčius. Ypatingai gražus buvo antrasis įvartis, kurį galva pasiekė D. Norvaišaitė. Tai svarbi pergalė, garantavusi medalius.

Paskutiniame mače su arenos šeimininkėmis Dovilų moksleivėms jau užteko lygiųjų. Bet sėkmės pakylėtos doviliškės nuo pat rungtynių pradžios kontroliavo situaciją, ir pelnytai nugalėjo rezultatu 2:1. Abu įvarčius įmušė V. Žatkina.

Nepaprastai kovinga visuose mačuose buvo komandos kapitonė Vitalija Žatkina, kuri per tris mačus iš viso pelnė net 4 įvarčius. Du įvarčius komandai pridėjo Simona Krakytė, po įvartį – Deimantė Jakaitytė ir Danielė Norvaišaitė.  

Tai, kol kas aukščiausias šių mokslo metų žaidynių pasiekimas Klaipėdos rajone, ir vienas iš nedaugelio iš iki šiol buvusių per visą žaidynių istoriją. Dovilų futbolininkės analogiškų varžybų nugalėtojomis tapo pirmą kartą, tuo pakartodamos trejų metų senumo savo mokyklos vaikinų sėkmę. Tai didžiulis mažo miestelio iš atokaus Lietuvos pakraščio pasiekimas.

Būtina pažymėti, kas buvo šios pergalės kalviai. Nors finale dalyvavo tiktai 8 merginos, tačiau visame varžybų procese prie bendros pergalės prisidėjo 12 mokyklos atstovių.

Tai – Vitalija Žatkina (kapitonė), Julija Skiotytė, Ineta Petrauskaitė, Deimantė Jakaitytė, Viktorija Tverijonaitė, Eligija Kareivaitė, Olivija Kažukauskaitė, Simona Krakytė, Danielė Norvaišaitė, Viltė Jurgaitytė, Deimantė Naujokaitė ir Greta Saročkaitė. Sąlygas dalyvauti varžybose sudarė visa mokyklos administracija, tačiau daugiausiai prie to prisidėjo kūno kultūros mokytojas Arūnas Šimkevičius. Žinoma, turėjo mokytojas ir puikių padėjėjų iš VšĮ „Gargždų futbolas“. Ši pergalė – bendras kryptingo darbo rajone rezultatas.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 443 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,