Mano Gargždai



Drevernos mokykloje laikinai įsikurs amatininkų gildija

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Drevernos pagrindinė mokykla. Redakcijos archyvo nuotr. Drevernos pagrindinė mokykla. Redakcijos archyvo nuotr.

Drevernos pagrindinėje mokykloje – paskutiniai mokslo metai. Rugsėjį čia nebesirinks pedagogai ir moksleiviai – dėl sumažėjusio vaikų skaičiaus Klaipėdos rajono savivaldybė šią mokyklą uždarys, sujungs su Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazija. Jau atsirado norinčių išnaudoti ir laisvas mokyklos patalpas.

 

Kurs filmą ir organizuos renginį

Praėjusią savaitę vykusiame Tarybos posėdyje buvo pritarta panaudos sutartimi leisti patalpomis naudotis amatininkų gildijai „Krikragaa“. Beveik 500 kv. m ploto mokyklos pastatą savo veiklai asociacija galės naudoti nuo šių metų birželio 12 iki rugsėjo 30 d.

Kaip prašyme Savivaldybės administracijos direktoriui nurodo asociacijos vadovas Mantvydas Vilys, planuojama vykdyti du projektus. Mokyklos erdvėse, bendradarbiaujant su vietine bendruomene, Priekulės kultūros centru, Lietuvos kultūros taryba, Klaipėdos miesto savivaldybe ir kt., numatyti pilnametražio vaidybinio filmo „Sistema“ filmavimo darbai. Filmo režisierius – Arūnas Eimulis.

Taip pat planuojama patalpas panaudoti tarptautinės stovyklos-festivalio „Drevernos rudens lygė“ organizavimui ir vykdymui.  Renginio partnerių sąraše taip pat minima ne viena įstaiga.

Aiškinamajame rašte teigiama, kad vietos amatininkų gildija „Krikragaa“ galės vystyti savo veiklą, puoselėti tradicinius ir naujus amatus, mokys norinčius išmokti amatų, už nemokamai gautas patalpas sudarys galimybę Priekulės gyventojams mokytis dizaino ir rankdarbių, tapybos, fleitos, perkusijos, gitaros, žongliravimo, filmų ir fotografijos būreliuose, treniruotis vaikščioti kojūkais, už šias veiklas mokėti nereikės.

Posėdyje pasisakę politikai pritarė, kad amatininkų gildijos vykdoma veikla yra prasminga, todėl balsų dauguma pritarė panaudos sutarties pasirašymui.

 

Amatininkų gildija „Krikragaa“ organizavo rudens lygiadienį Drevernoje. S. Vaičienės nuotr.

 

Prašė svarstyti dėl tolimesnio mokyklos likimo

Opozicijos atstovas N. Galvanauskas posėdyje taip pat bandė atkreipti politikų dėmesį dėl tolimesnio Drevernos mokyklos pastato panaudojimo. Jis prašė Administracijos direktoriaus sudaryti darbo grupę ir per 2 mėnesius apsispręsti dėl pastato perspektyvų.

„Dabar mokslo metai baigsis, rugpjūtį nuspręsime privatizuoti, ar perduoti „Krikragai“, norėsime keisti paskirtį, vėl užtruks, pastatas sugrius“, – apie ilgas procedūras užsiminė N. Galvanauskas.

Administracijos direktorius S. Karbauskas informavo, kad yra nuolat veikianti Turto naudojimo komisija, klausimas buvo svarstytas, pas merą su pasiūlymu jau buvo atvykę koncesininkai – UAB „Hortivita“ atstovai, vietos bendruomenė.

 „Nežinau, ar reikia papildomų darbo grupių. Turto naudojimo komisijoje svarstysime ir teiksime Tarybai tuos pasiūlymus“, – informavo S. Karbauskas.

Tarybos narys E. Skarbalius kolegas ragino nepamiršti, kad Klaipėdos rajonas yra auganti savivaldybė, Drevernos plėtojimas taip pat padidins gyvenvietės patrauklumą, naujų šeimų atsikėlimą. Jo teigimu, ilgainiui vėl atsiras mokyklos poreikis.

„Socialinę infrastruktūrą reikia saugoti kaip galima ilgiau. Be šeimininko turtas griūva greičiau, nei išnuomotas arba suteiktas panaudai. Atėjus laikui, kai Drevernoje vėl reikės mokyklos ar darželio, kad vėl nereikėtų statyti kokius nors konteinerinius pastatus“, – žvelgti į priekį ragino politikas.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 279 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,