Mano Gargždai



Bibliotekininkės dalinasi įspūdžiais iš Vilniaus knygų mugės

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Dalyvių nuotr. Dalyvių nuotr.

Klaipėdos rajono mokyklų bibliotekininkai vasario 24 d. aplankė Vilniaus knygų mugę „Lietuviški ženklai pasaulyje“. Šiemet ji buvo išskirtinė ne tik knygų gausa, bet ir  įdomia bei prasminga programa. Mugės lankytojai turėjo galimybę susitikti su į Lietuvą bent trumpam sugrįžusiais po pasaulį išsibarsčiusiais kūrėjais ir kultūros bei mokslo šviesuliais, menininkais ir aktyviai dalyvauti jų knygų, leidinių pristatymuose, diskusijose, kūrybinės studijos dirbtuvių veikloje, net klausytis gyvo garso koncertų.

 

Po įspūdžių kupinos dienos grįžtant namo bibliotekininkės dalinosi mintimis apie knygų mugę, pamatytą Valstybinio Vilniaus mažojo teatro spektaklį „Marija Stiuart“. Pašlūžmio mokyklos-daugiafunkcio centro bibliotekininkė Ona Rameikienė ir Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos bibliotekininkė Regina Mozerienė bei Švietimo skyriaus vyr. specialistė Rasa Žvaginienė džiaugėsi maloniu susitikimu su nuostabių karpinių tautodailininke Kristina Stase Mažukaitiene, režisiere Dalia Ibelhauptaite, rašytoja Rūta Vanagaite, dalyvavo rašytojų – Vaivos Rykštaitės („Trisdešimt“), Linos Ever („Berlyno romanas“), Rūtos Mataitytės („Jos vardas Magija“) – lietuvių moterų, gyvenančių Anglijoje, Vokietijoje ir Norvegijoje, bet kuriančių  lietuviškai, knygų pristatyme. Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos bibliotekininkės Barbora Dotienė ir Dalia Žurkauskienė su kolegėmis dalinosi pastebėjimais iš daug emocijų ir prieštaringų minčių sukėlusių diskusijų „Ką iš tiesų žinome apie Palestiną?“, „Skirtingi Lietuvos veidai“, „Pirmosios knygos akibrokštas. Reformacijos katekizmų žinia“, susitikimų su knygos „Žmogaus ir Dievo metai“ autoriumi kunigu Algirdu Toliatu, aktoriumi, režisieriumi Rolandu Kazlu. 

Mugėje įsigyta knyga, išgirstas prasmingas žodis, šiltas bendravimas su meno pasaulio žmonėmis  – ne tik puikiai praleisto laiko detalės, bet ir didžiulė motyvacija, paskata profesinio tobulėjimo, savęs pažinimo ir realizacijos kelyje.

 

Akimirkos iš Vilniaus knygų mugės – dalyvių nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 301 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,