Mano Gargždai



Moksleiviai kovojo estafečių „Drąsūs, stiprūs, vikrūs“ varžybose (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Zigmo Bitino nuotrauka Zigmo Bitino nuotrauka

Kovo 2 dieną Gargždų „Minijos“ progimnazijos sporto salėje vyko kaimo vietovių mokyklų „Drąsūs, stiprūs, vikrūs“ (DSV) estafečių varžybos. Tą pačią dieną kovojo tiek 2004 metų gimimo ir jaunesni, tiek 2006 metų gimimo ir jaunesni moksleiviai. Dalyvavo po 6 vyresnių ir jaunesnių moksleivių komandas.

 

Tarp vyresniųjų dalyvių pajėgiausi buvo Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos (mokytoja Inga Januševičienė) DSV estafečių atstovai, po atkaklios kovos aplenkdami Endriejavo ir Vėžaičių pagrindinių mokyklų moksleivius. Veiviržėniškiai surinko 17 balų (balai – tai iškovotų vietų estafetėse suma).

Jie persvarą prieš pagrindinius savo varžovus endriejaviškius įgijo tik paskutinės rungties pabaigoje, kai vienas iš endriejaviškių padarė klaidą. Endriejavo pagrindinės mokyklos sąskaitoje – 19 balų. Vėžaičių pagrindinės mokyklos komanda jau prieš paskutinę rungtį buvo užsitikrinusi trečiąją vietą, neturėdama galimybių pakilti aukščiau, nebent tik priartėti prie lyderių. Tą jie ir padarė, laimėdami paskutinę rungtį ir surinkdami 20 balų.

Dėl 4–6 vietų taip pat vyko atkakli kova. Galutinėje įskaitoje Ketvergių pagrindinė mokykla liko ketvirta (41 balas), Plikių Ievos Labutytės pagrindinė mokykla – penkta (42 balai), Lapių pagrindinė mokykla – šešta (50 balų).

Dar atkaklesnė kova vyko tarp 2006 metų gimimo bei jaunesnių moksleivių. Čia visos mokyklos tolygiau rinko taškus. Galiausiai išryškėjo trijų mokyklų pranašumas. Dėl pirmos vietos susikovė Dovilų pagrindinės mokyklos (mokytoja Alma Krušinskienė), Gargždų „Minijos“ progimnazijos (mokytoja Reda Liužinienė) (pagal nustatytą tvarką „minijiečiai“ taip pat turėjo teisę dalyvauti varžybose) ir Endriejavo pagrindinės mokyklos (mokytoja Rima Šedbarienė) moksleiviai.

„Minijos“ moksleiviai paskutinėse rungtyse sunkiai susikrovė minimalią persvarą prieš endriejaviškius ir doviliškius, tapdami šių varžybų nugalėtojais. Jie surinko 20 balų. Antri – Endriejavo pagrindinės mokyklos jaunieji estafetininkai (25 balai), trečioje vietoje – Dovilų pagrindinės mokyklos moksleiviai (26 balai).

Tik varžybų pabaigoje persvarą prieš pagrindinius persekiotojus kovoje dėl ketvirtos vietos įgijo Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos moksleiviai (36 balai). Už jų liko Ketvergių pagrindinė mokykla (40 balų) ir Vėžaičių pagrindinė mokykla (42 balai).

Nors pirmąją vietą ir laimėjo Gargždų „Minijos“ progimnazijos sportininkai, į zonines varžybas vyks Endriejavo pagrindinės mokyklos moksleiviai, mat pagal nuostatus tai buvo kaimo vietovių mokyklų varžybos. O gargždiškiai į savo komandos taupyklę įsirašė 30 įskaitinių taškų bei su 194 taškais užtikrintai pirmauja tarp visų rajono bendrojo ugdymo mokyklų pradinių klasių.

 

     Varžybų akimirkos – Z.Bitino ir I.Rimkuvienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 269 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,