Mano Gargždai



Gargždų kariams savanoriams – palaikymo akcija

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Sporto klubas „Kuršis“. Sporto klubo nuotr. Sporto klubas „Kuršis“. Sporto klubo nuotr.

Sporto klubo „Kuršis“ iniciatyva Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos proga organizuojama akcija, kurios pagrindinis tikslas – palaikyti Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės 302 pėstininkų kuopą (Gargždų karius savanorius) ir surinkti bent dalį pinigų taktiniam termovizoriui įsigyti. Tai bus galima padaryti kovo 11-ąją Sporto centro organizuojamo bėgimo metu.

 

Prisidėti gali kiekvienas

Klubo „Kuršis“ vadovas Sigitas Mikutis pasakojo, kad taip norima atsidėkoti savanorių kuopai, kuri atlieka daugybę gerų darbų: nuo nereikalingos buitinės technikos surinkimo iš civilių iki dalyvavimo ir drausmės palaikymo įvairiuose renginiuose ir kt.

Kaip portalui mano-gargzdai.lt sakė karys savanoris Ernestas Bukauskas, taktinis termovizorius yra reikalingas šilumą skleidžiančių objektų suradimui tamsoje arba esant blogo matomumo sąlygoms.

„Žmogus, bet kokia motorizuota transporto priemonė išskiria šilumą. Galima jį naudoti būtent dingusių žmonių paieškai, konflikto metu – kitos paskirtys“, – prietaiso, kuris kainuotų apie 3–4 tūkst. eurų, naudą apibūdino E. Bukauskas.

Jo teigimu, renginyje Gargždų kariai savanoriai organizuos tirą, demonstruos ginklų parodą, vaišins arbata.

„Norime parodyti, kad kiekvienas – nuo mažo iki didelio galime prisidėti: kas dalyvauti bėgime, kas ateiti į savanorių pajėgas, kas paremti finansiškai“, – renginio tikslus atskleidė karys savanoris.

Kuopos nariai akcentavo, kad prie renginio prisideda ir partneriai. Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centras pristatys Vytauto Didžiojo karo muziejaus parodą, UAB „Tomeka“ Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo proga pagamino knygų skirtukus, kuriuos gaus kiekvienas skyręs paramą.

Sporto klubas „Kuršis“ buvo įkurtas 2015 metais. Didelė dalis klubo narių, anot S. Mikučio, yra susijusi su kariuomene ar ją palaikantys. Mėgstamiausia klubo veikla – virvės traukimas, tačiau organizuojamos ir kitų sporto šakų varžybos.

 

Savanorių kuopa – geriausia Lietuvoje

Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės 302 pėstininkų kuopai sausio mėnesį buvo įteiktas pereinamasis geriausios kuopos apdovanojimas – atkurtas istorinis XIV a. kalavijas. Šį apdovanojimą kuopa pelnė jau antrus metus iš eilės.

Kaip pasakojo kariai savanoriai, norint pelnyti geriausiųjų vardą, reikia būti palankiai įvertintiems pagal daugybę kriterijų. Atsižvelgiama ne tik į kovinio rengimo ir karių savanorių lankomumo rezultatus, bet ir jų elgesį civiliniame gyvenime ir kitus aspektus. Kaip mano vienas karių savanorių S. Mikutis, pagrindinė šios sėkmės priežastis – gera atmosfera, komandinė dvasia, kurią sukuria ir puikūs vado įgūdžiai.

Kariai savanoriai nurodė, kad veikloje itin daug dėmesio yra skiriama dalyvavimui visuomeniniame gyvenime. Nuolat bendradarbiaujama su mokyklomis, kur pristatoma veikla, dalyvaujama renginiuose. Taip pat kariai savanoriai užtikrina visokeriopą pagalbą įvairiose situacijose, pavyzdžiui gesino gaisrą Neringoje, padėjo į avariją patekusiems žmonėms ir t.t.

Kariai atkreipė dėmesį, kad visuomenėje dažnai painiojama karių savanorių (t. y. KASP) ir savanorių šauktinių sąvokos.

„Savanoriai šauktiniai tarnauja 9 mėnesius, o mes turime civilinį gyvenimą ir papildomai užsiimame karine veikla. Po trijų metų tarnybos yra gaunamas pilnas karinis pasirengimas“, – pagrindinius skirtumus nurodė savanoris S. Mikutis.

Kariai savanoriai per metus turi 30 kovinio parengimo dienų, norintys tobulėti kviečiami dalyvauti papildomose pratybose ar kursuose. Pavyzdžiui, 11-a Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės 302 pėstininkų kuopos narių balandžio mėnesį vyks į pratybas Vokietijoje.

Norintys prisijungti prie Gargždų savanorių gretų turėtų užsukti adresu Klaipėdos g. 74, Gargždai. Po oficialių sveikatos, nusižengimų patikrinimo naujokų laukia baziniai 18 dienų kursai. Kariu savanoriu galima būti nuo 18 iki 55 m. amžiaus.

 

 

Sporto klubo veiklos akimirkos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 222 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,