Mano Gargždai



Savivaldybė svarstys galimybę įsigyti skulptūrų

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Meninkas V. Karčiauskas, Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Meninkas V. Karčiauskas, Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Kovo 6 d. Klaipėdos rajono savivaldybės vadovai bei Kultūros skyriaus specialistai susitiko su menininku Vytautu Karčiausku.

 

Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas, vicemerė Violeta Riaukienė, Administracijos direktoriaus pavaduotoja Ligita Liutikienė kartu su Kultūros skyriaus vedėju Gintautu Bareikiu, jo pavaduotoja Jolanta Polekauskiene bei vyr. specialiste Sonata Šmatauskienė su meninku Vytautu Karčiausku diskutavo apie jo kurtas skulptūras ir galimybes jas pastatyti Gargžduose.

Visi susitikimo dalyviai sutarė, kad Gargždų miestui trūksta objekto, kuris galėtų būti traukos centras, prie kurio ateitų ne tik vietiniai gyventojai, bet atvyktų žmonės iš įvairių Lietuvos kampelių.

„Labai svarbu, kad skulptūra turėtų legendą. Tada žmonės ne tik praeina pro skulptūrą eidami gatve, bet ir specialiai atvyksta būtent jos pažiūrėti, prie jos prisiliesti ar pro ją praeiti“, − teigė menininkas, skulptorius V. Karčiauskas.

Skulptūrų pavyzdžiai. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

 

Menininkas Savivaldybės vadovams ir specialistams pristatė interaktyvią skulptūrinę kompoziciją „Amber O“ ir skulptūrą „Lietuvos laisvės ir gyvybės medis“, simbolizuojančią 100 nepriklausomybės, vilties ir atgimimo metų. Pirmoji skulptūra – gintaro žiedas, kuris šiuo metu stovi Gargždų kultūros centre, sakoma, kad pro jį praėjus jaučiama ypatinga gintaro energetika – apsivalo kūnas ir mintys. Antroji skulptūra – arka, kurios viršūnę puošia 100 paukščių, tinkanti Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui paminėti. Buvo aptartos vietos, kur skulptūros galėtų stovėti, diskutuota apie jų simbolinę reikšmę, ar jos galėtų tapti traukos objektais.

Dėl galimybės įsigyti skulptūras, jų stovėjimo vietos ir kitų klausimų bus diskutuojama suburtoje darbo grupėje.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 375 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,