Mano Gargždai



Moksleivių smiginio varžybose – intriguojančios kovos

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Zigmo Bitino nuot. Zigmo Bitino nuot.

Kovo 8 d. Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos sporto salėje vyko Lietuvos mokyklų žaidynių Klaipėdos rajono bendrojo ugdymo mokyklų smiginio varžybos. Į jas susirinko net 10 vaikinų ir 10 merginų komandų, po du žaidėjus kiekvienoje.

 

Iš pradžių kovos vyko 3 pogrupiuose, po to iš pirmo pogrupio po dvi, o iš kitų – po vieną geriausią komandą išėjo į finalą. Čia burtų keliu buvo paskirstytos poros, o vėliau olimpine sistema išaiškinti nugalėtojai.

Tarp merginų nepralenkiama buvo Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos komanda, kurią sudarė Adrijana Andruškaitė ir Gintarė Jauraitė (vadovas Antanas Rimkus). Jos finale rezultatu 3:0 įveikė Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos smigininkes (Rimantę Auzocalitaitę ir Gabrielę Jenciūtę). Dėl trečios vietos Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos merginos rezultatu 3:1 įveikė Agluonėnų pagrindinės mokyklos moksleives. „Krantui“ atstovavo Agnė Rankelytė ir Germantė Račkutė.

Jeigu Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos merginos nugalėjo užtikrintai, tai vaikinams nepavyko prasibrauti net į finalą. Juos pusfinalyje, po labai atkaklios kovos, rezultatu 3:2 sustabdė Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos smigininkai. Kitame pusfinalyje „Krantas“ rezultatu 3:1 įveikė Šiūparius.

Finalas tarp dviejų Gargždų komandų buvo ne mažiau įtemptas ir intriguojantis. Vėl reikėjo žaisti visus penkis legus, kurių kiekvienas pasibaigdavo per papildomus metimus. Galop nugalėjo Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos vaikinai (Mykolas Galinis ir Aurimas Cirtautas). Juos varžyboms parengė mokytojas Valentas Marcinkevičius. Antroje vietoje likusiai Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos komandai atstovavo Antanas Žvinklys ir Justinas Pabrėža. Treti – Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos smiginininkai Justinas Spyčius ir Justas Taujenis.

Tarp aukščiausius legus pasiekusių dalyvių vaikinų grupėje išsiskyrė priekuliškis Justinas Spyčius, kuris net 4 kartus vienu 3 strėlyčių metimu viršijo 100 taškų ribą. Varžybų rekordininku tapo „Kranto“ atstovas Antanas Žvinklys, mače su Dituva vienu 3 strėlyčių metimu pasiekęs net 134 taškų sumą. J. Spyčius užfiksavo antrą ir trečią rezultatus – 133 (mače su „Minija“) ir 120 (mače su „Vaivorykšte“). Nuo vaikinų neatsiliko ir merginos. Štai agluonėniškė Inga Stanevičiūtė mače su Veiviržėnais vienu kartu sugebėjo pelnyti komandai 126 taškus. Antrą rezultatą pasiekė Agnė Jonikaitė (Dituva) – 123 taškai mače su Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazija.

 

Varžybų akimirkos – Zigmo Bitino nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 364 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,