Mano Gargždai



Policijos pareigūnai rajone vykdė prevencines priemones

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Klaipėdos AVPK nuotr. Klaipėdos AVPK nuotr.

Klaipėdos rajono policijos komisariato pareigūnai praėjusią savaitę vykdė policines priemones dėl neblaivių ir apsvaigusių vairuotojų kontrolės bei viešosios tvarkos ir eismo saugumo užtikrinimo Klaipėdos rajone.

 

Kovo 6–12 dienomis buvo nustatyti 9 KET pažeidimai, iš jų trys neapdraustos transporto priemonės, vienas vairuotojas vairavo automobilį neturėdamas tam teisės, vienas vairavo automobilį rankomis naudodamas mobiliojo ryšio priemonę – telefoną, pėsčiasis į kitą kelio pusę ėjo per važiuojamąją dalį tam neskirtoje vietoje, nors šalia buvo įrengta pėsčiųjų perėja, Gargždų gyventojas vairuodamas transporto priemonę ją pastatė ir paliko stovėti ant žalios vejos.

Du Kalniškės kaimo jaunuoliai vairavo be techninės apžiūros, neįregistruotus, neapdraustus civilinės atsakomybės nustatyta tvarka, motorolerius be šalmų bei neturėdami teisės vairuoti. Kadangi vienas jaunuolis buvo nepilnametis, surinkta medžiaga buvo perduota į Klaipėdos rajono apylinkės teismą, o pilnamečiui – skirta 300 Eurų bauda.

Klaipėdos rajono policijos pareigūnai patikrinimui sustabdė Gargždų gyventojo vairuotą taksi automobilį, kuris teikia keleivių pervežimo paslaugas, darbo metu važiavo įjungtu automobilio flakonu, taksi automobilyje laikė ir gabeno alkoholio produktus, kurie buvo aptikti automobilyje. Bendra Muitinės nustatyta alkoholinių gėrimų vertė 466,03 Eur. Visa surinkta medžiaga buvo perduota į Klaipėdos rajono apylinkės teismą sprendimo priėmimui pagal LR Administracinių nusižengimų kodekso (ANK) 209 straipsnio 5 dalį.

Dar trys rajono gyventojai buvo nubausti dėl alkoholinių gėrimų vartojimo viešojoje vietoje ir trys dėl neblaivaus pasirodymo viešojoje vietoje, vadovaujantis LR ANK 484 straipsnio 1 dalį jiems buvo surašyti ANK protokolai.

Per savaitę Klaipėdos rajone vadovaujantis LR Baudžiamojo kodekso (BK) 281 straipsnio 7 dalį buvo pradėti 4 ikiteisminiai tyrimai vairuotojams, vairavusiems transporto priemones, kuriems buvo nustatytas didesnis nei 1,5 promilės girtumas (2,91, 1,65, 2,13 ir 2,33 promilės).

Policija primena, kad įsigaliojus naujajam Administracinių nusižengimų kodeksui (ANK) nuo 2017 m. sausio 1 d., sustabdžius neblaivų asmenį prie vairo ir patikrinus jo neblaivumą alkotesteriu, kuris parodo daugiau nei 1,5 prom., asmuo privalomai pristatomas į medicinos įstaigą, kur paimamas kraujas.

Jeigu paėmus kraują tyrimas parodo, jog kraujyje yra daugiau nei 1,5 prom., jam už vairavimą išgėrus gresia baudžiamoji atsakomybė. Nustačius didesnį nei 1,5 prom. neblaivumą pradedamas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 281 straipsnio 7 dalį ir byla perduodama į teismą. Iš viso Klaipėdos rajone per 2017 metus užregistruoti 8 ikiteisminiai tyrimai.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 301 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,