Mano Gargždai



Į kino teatrą „Minija“ sugrįš audiovizualinio meno festivalis „Spektras“

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotr. Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotr.

Pavasariui įsibėgėjus į Gargždų kino teatrą „Minija“ sugrįš audiovizualinio meno festivalis „Spektras“.

 

Anot renginio sumanytojos vadybininkės-renginių koordinatorės Deimantės Jurevičiūtės, žiūrovai visą balandžio mėnesį besitęsiančiame festivalyje išvys labai skirtingus pasirodymus, tačiau visus juos sieja meilė muzikai ir vizualiesiems menams.

II-ojo festivalio metu balandžio 6–gegužės 4 dienomis svečiams bus pristatyti penki meniniai projektai. „Gyvai girdėsime kūrinius iš italų, prancūzų, amerikiečių kino juostų, susipažinsime su naujam gyvenimui prikeltu 1916 m. nebyliuoju filmu „Šerlokas Holmsas“, kuriam specialią muzikinę aranžuotę rengia džiazo meistrai iš Latvijos ir Lietuvos. Šių metų festivalis nustebins ir iliuzionisto pasirodymu. Išgirsime eksperimentinės indie folk muzikos, energingos roko klasikos, o pačius išrankiausius žiūrovus nustebins ultravioleto šviesų šou,“ – festivalio programą atskleidė organizatorė.

II-ąjį audiovizualinio meno festivalį „Spektras“ finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos Respublikos kultūros ministerija. Šiemet projekto įgyvendinimui ji skyrė 4200 eurų. Festivalio idėją palaiko Klaipėdos rajono savivaldybė, UAB „Eurobiuras“,  „Brožių virtuvė.

Festivalį atidarys Lietuvoje dar nematytas projektas. Balandžio 6 d. 17.30 val. bus unikali proga pamatyti nebylųjį 1916 m. A. Berthelet filmą „Šerlokas Holmsas“, kuris daugelį metų buvo laikytas dingusiu. Kino juosta buvo atrasta tik 2014 m., restauruota ir visuomenei pristatyta pernai švenčiant Šerloko Holmso šimtmetį. Nebylaus kino klasikai specialią muzikinę aranžuotę gyvai atliks saksofono ir fleitos virtuozas iš Latvijos Denis Pashkevich ir Lietuvos avangardinio džiazo ir šiuolaikinės muzikos puoselėtojas perkusininkas Arkadijus Gotesmanas.

 

Grupė „Kamanių šilelis“Organizatorių nuotr.

 

Balandžio 14 d. 18 val. visi „indie“ muzikos gerbėjai turėtų skubėti į Gargždų kino teatrą, nes čia grupė „Kamanių šilelis“ surengs savo naujausio albumo „Namai“ pristatymą. Muzikinis dviejų jaunų teatro studentų duetas jau penketą metų koncertuoja Lietuvoje ir už jos ribų. Scenoje matomi du žmonės, o girdimi mažiausiai keturi, dainuojantys dviem balsais, grojantys gitaromis, būgnais, klavišais, įvairiausia perkusija, ukulelėmis, kartais – net pučiamaisiais instrumentais, popieriumi ar vandeniu. Kamanių šilelis groja muziką, kuri ne visada dera prie jų pavadinimo ir eksperimentuoja įvairiausiais stiliais – maišo pasaulio folk muzikos bei viduramžių estetiką su septyniasdešimtųjų dvasia pridėję mūsų amžiaus elektroninių užuominų. Balandžio 6 d. albumo pristatymo koncerte skambančią muziką papildys ir specialiai kiekvienai dainai parengtos vizualizacijos.

Balandžio 20 d. 18 val. festivalio svečiai bus kviečiami pasiklausyti gražiausių garso takelių iš kino filmų, kuriuos gyvai atliks Čiurlionio kvartetas ir akordeonistė Aurelija Matulevičiūtė. Koncerte skambės italų, prancūzų ir amerikiečių kino filmų fragmentai, o ekrane juos papildys šių filmų ištraukos.

 

Organizatorių nuotr.

 

Balandžio 27 d. 18 val. – staigmena magijos ir iliuzijos meno mėgėjams. Komiškas ir interaktyvus iliuzionisto Algimanto Frankonio šou „Magija gyvai“ nepaliks abejingų. Jaunas iliuzionistas, didžiausio Lietuvos magijos TV projekto „Didysis Magijos Šou“ dalyvis ir antros vietos nugalėtojas, įsimylėjęs magiją ir emociją, kurią gali sukelti ši nuostabi meno forma, didžiausią dėmesį skiria žiūrovui. Jokių balandžių, cilindrų, virvių ar nosinaičių – tik patys geriausi triukai su „stand-up“ komedijos prieskoniu.

Gegužės 4 d. 18 val. grupė „The Voiceless“ ir „Ugnies valdovai“ su trenksmu pabaigs festivalio renginių ciklą energingame roko klasikos ir ultravioleto šviesų šou. Klaipėdiečių vaikinų grupėje elektrinis smuikas ir violončelė pakeitė jau kurį laiką roko grupėse nejudinamas gitaras, vokalą ir klavišus. Koncerte naujai suskambės gerai pažįstami roko klasikos kūriniai iš AC/DC, Guns‘n Roses, Michael Jackson, Metallica ir kitų garsių atlikėjų repertuarų, o „Ugnies valdovų“ šviesos ir ultravioleto šou nustebins net pačius išrankiausius žiūrovus.

 

Organizatorių nuotr.

 

Bilietų kainos: 5 EUR suaugusiesiems, 3 EUR vaikams iki 12 m., neįgaliesiems ir senjorams. Bilietus galima įsigyti kino teatro kasoje nuo kovo 27 d. Daugiau informacijos tel. 8 46 277726, 8 676 20 042 arba el. paštu

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 303 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,