Mano Gargždai



Smiginio varžybose – bronzos medaliai Priekulės gimnazistėms

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Bronzos medalininkės su mokytoju A. Rimkumi. Dalyvių nuotr. Bronzos medalininkės su mokytoju A. Rimkumi. Dalyvių nuotr.

Kovo 17 dieną Kaišiadorių rajono Žiežmarių gimnazijoje vyko Lietuvos mokyklų žaidynių smiginio finalinės varžybos. Jose dalyvavo ir Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos merginų bei Gargždų  „Vaivorykštės“ gimnazijos vaikinų komandos (po du žaidėjus kiekvienoje).

 

Iš pradžių visos komandos buvo suskirstytos į pogrupius po 4. Iš čia po dvi geriausias pateko į tolimesnį etapą, kur atkrentamąja sistema kovojo dėl nugalėtojų titulo.

Mokytojo Antano Rimkaus vadovaujamos Priekulės merginos (Adrijana Andruškaitė ir Gintarė Jauraitė) pogrupyje lengvai įveikė visas varžoves ir pateko į atkrentamąsias varžybas. Kiek sunkiau sekėsi „Vaivorykštės“ gimnazijos vaikinams (Mykolui Galiniui ir Aurimui Cirtautui), vadovaujamiems mokytojo Valento Marcinkevičiaus. Jie pogrupyje pateko į trijų komandų dalybas ir pagal blogesnius papildomus rodiklius apmaudžiai liko treti, taip iš tolimesnių varžybų iškrisdami.

Priekuliškės ir toliau nesunkiai skynėsi kelią iki finalinio ketverto, kur pusfinalyje susitiko su Šilalės rajono Pajūrio Stanislovo Biržiškio gimnazijos smigininkėmis. Pralaimėta atkakli kova rezultatu 1:3 ir kova dėl trečios vietos su Kėdainių Šviesiosios gimnazijos merginomis. Čia nugalėta aiškia persvara 3:0 ir pasipuošta bronzos medaliais.

Mūsų skriaudikės „Pajūrio“ komandos smigininkės galop laimėjo finalinį mačą prieš Vilniaus rajono Juodšilių Šv. Uršulės Leduchovskos gimnazijos merginas ir tapo mokyklų žaidynių nugalėtojomis. Vaikinų nugalėtojais tapo varžybų šeimininkai – Žiežmarų gimnazijos smigininkai.

Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos pasiekimas – antras šio žaidynių sezono medalių komplektas po Dovilų pagrindinės mokyklos merginų futbolo komandos nugalėtojų titulo. Tai kūno kultūros mokytojo Antano Rimkaus keleto metų kryptingo darbo rezultatas. Per pastaruosius metus mūsiškiai ne kartą pakliuvo į LMŽ smiginio geriausiųjų aštuntukus, pernai Priekulės merginos buvo ketvirtos, tad prizinė vieta kaip ir dėsninga bei iškovota pelnytai.

Žaidynių sezonas tęsiasi, dar laukia nemažai finalinių varžybų. Tikimasi, kad ir mūsų rajono atstovai ten paklius bei kovos dėl aukščiausių apdovanojimų.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 197 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,