Mano Gargždai



„Bangos“ vyr. treneris T. Tamošauskas: „Komandai nereikia žvaigždžių, ji pati turi būti žvaigždė“

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Komandos kapitonas Karolis Urbaitis ir vyr. treneris Tomas Tamošauskas spaudos konferencijoje. S. Ulvikienės nuotr. Komandos kapitonas Karolis Urbaitis ir vyr. treneris Tomas Tamošauskas spaudos konferencijoje. S. Ulvikienės nuotr.

2017 metų sezono LFF Pirmos lygos startas – jau netrukus. Penktadienį, kovo 24-ąją, su pirmuoju varžovu – „Trakai B“ ekipa – susikaus ir Gargždų „Bangos“ komanda, kurios žaidimui diriguos naujas vyriausiasis treneris, žinomas ir patyręs futbolininkas Tomas Tamošauskas. Yra ir daugiau pasikeitimų komandos vadovų gretose – treneriui talkins Aurimas Šlušnys (tuo pat metu vadovausiantis ir U-19 ekipai), o komandos vadovu tapo Matas Bieliauskas. Trečiadienio vakarą vyko spaudos konferencija, kurioje apie pasirengimą sezonui ir keliamus tikslus pasakojo „Bangos“ vyriausias treneris T. Tamošauskas ir komandos kapitonas Karolis Urbaitis.

 

Stiprybė – gynyba

T. Tamošauskas informavo, kad komandos pasirengimo etapas truko 6-ias savaites, per kurias buvo sužaistos 6-ios kontrolinės rungtynės. Pirmos keturios savaitės buvo skirtos fiziniam pasirengimui: ištvermės, greičio ir jėgos lavinimui, o pastarąsias dvi savaites komanda tobulino taktiką. Trenerio teigimu, žaidėjai pamažu ima suprasti vienas kitą.

Pasiruošimo etapo uždavinius, pasak T. Tamošausko, pavyko įgyvendinti 80–90 proc., trukdė kai kurių žaidėjų patirtos traumos.

„Baigėme pasirengimo etapą, išsigydėme traumas, manau, kad penktadienį startuosime optimalia sudėtimi“, – sakė „Bangos“ vyriausias treneris T. Tamošauskas, pripažinęs, kad dėl startinės sudėties žaidėjų pirmosios varžyboms dar nėra apsispręsta.

Jo teigimu, pasirengimo etapas parodė, kad „Bangos“ stiprybė gali būti gynyba: „Iš 6 varžybų gynyba buvome patenkinti 4-iose, kur įvykdėme visas keliamas užduotis. Šiais metais būsime pakeitę veidą ir iš atakuojančios komandos tapsime tokia, kuri daugiau žiūrės savo vartų saugumo“.

Treneris nurodė, kad vienas iš elementų, kurį labiausiai norima patobulinti – kontratakos – greitas perėjimas iš gynybos į puolimą.

 

Siekis – tapti komanda

„Bangos“ treneris akcentavo, kad pats svarbiausias keliamas tikslas – „tapti komanda“.

„Žiūrovai visada nori pergalių, gero žaidimo, bet viso to nebus, jeigu mes neturėsime geros komandos, su puikia atmosfera, kad visi jaustųsi kaip šeimoje“, – sakė T. Tamošauskas.

Jam pritarė ir komandos kapitonas K. Urbaitis. Futbolininkas atskleidė, kad naujokams įsilieti į komandos kolektyvą nebuvo sunku, nes daugelis žaidėjų jau yra pažįstami, nėra legionierių. K. Urbaitis teigė, kad komanda yra patenkinta jaunų trenerių darbu ir tikisi, kad žaidėjai taip pat nenuvils ir sugebės įgyvendinti keliamus uždavinius.

T. Tamošausko įsitikinimu, paskutinės varžybos įrodė, kad komanda yra netoli savo užsibrėžto tikslo.

Strategas akcentavo, kad jeigu šiuos siekius pavyks įgyvendinti, „Bangai“ keliamas tikslas – užimti ne žemesnę vietą nei praėjusiais metais – 5-ą ar aukštesnę poziciją LFF Pirmoje lygoje.

 

S. Ulvikienės nuotr.

 

„Komandai nereikia žvaigždžių, ji pati turi būti žvaigždė“

„Banga“ išlaikė komandos branduolį – ir toliau klubui atstovaus Algimantas Bačianskis, Mindaugas Bitinas, Andrius Butkus, Mantas Gudauskas, Ignas Jurgutis, Mikas Kura, Paulius Lotužys, Deividas Padaigis, Kornelijus Smilingis, Karolis Urbaitis, Sigitas Urbys ir Gerardas Žukauskas.

Teko atsisveikinti su futbolininko karjerą sustabdžiusiais Aleksandru Ivanausku ir Aurelijumi Staponka. Kitoms ekipoms atstovaus 2016 metų sezoną „Bangoje“ pabaigę E. Drąsutis, J. Triuška, H. Vaineikis ir E. Vainoras.

Komandą papildė penki futbolininkai – Edvinas Bračkus (praėjusiame sezone – „Gargždų Pramogos-Ąžuolas“), Kazimieras Gnedojus (Klaipėdos „Atlantas“), Deividas Lukošius („Palanga“), Tadas Norbutas („Palanga“) ir Simonas Urbys („Palanga“). Rimta paspirtimi „Bangai“ turėtų tapti ir keturi klubo auklėtiniai, dirbantys su pagrindine komandos sudėtimi – Genaras Samsonik, Šarūnas Skulskis, Justas Skuodas ir Benas Šatkus.

T. Tamošauskas dėkojo klubo vadovybei už suburtą komandą. Jis pripažino, kad komplektacija yra patenkintas, reikiamos grandys buvo pastiprintos.

„Bangos“ strategas atskleidė, kad viena iš kilusių problemų buvo naujo lyderio vietoj pasitraukusio A. Staponkos paieška. Jo teigimu, į priekį komandą vesiančių žaidėjų „Banga“ turės.

„Kiekvienose varžybose turi būti naujas lyderis, nebūna taip, kad išeina ir visas varžybas – 28 ar 30 žaidžia idealiai, be klaidų. Manau, kad K. Urbaitis greitai grįš ir įsilies. Komandai nereikia žvaigždžių, komanda pati turi būti žvaigždė. O lyderis atsiras savaime“, – į klausimą apie lyderio paieškas atsakė komandos treneris.

Naujasis strategas taip pat nurodė, kad vienas komandos prioritetų – leisti žaisti vietiniams žaidėjams, jaunimui.

„Šiais metais galiu pažadėti, kad ne vienas jaunas žaidėjas išbėgs į aikštę“, – sakė T. Tamošauskas.

 

Žais „Bangos“ dublerių komandoje

Patyrusiam futbolininkui, žaidusiam ne viename Lietuvos ir užsienio klube, atstovavusiam Lietuvos nacionalinei rinktinei iš žaidėjo pozicijos pereiti į trenerio nėra paprasta. T. Tamošauskas pripažino, kad į aikštę vis dar išbėgs ir kaip žaidėjas – jis rungtyniaus „Banga B“ ekipoje, kur stengsis į gretas padėti įsilieti jaunimui.

„Aukštesniame lygyje jau užteks, tegul žaidžia jaunesni, o aš manau būsiu naudingesnis iš šono, negu pačioje aikštėje“, – apie trenerio darbą sakė „Bangos“ strategas.

Jis atviravo, kad sprendimas tapti „Bangos“ treneriu nebuvo sudėtingas, derybos truko apie savaitę laiko.

Strategas neslėpė, kad prieš sezono pradžią jaudulio nejaučia, galbūt tai lemia ir tai, kad jam yra tekę žaisti ir aukštesnio lygio futbolo lygose.

„Labiausiai bijau, kad nėra tokio jaudulio. Gal penktadienį bus kitaip“, – šypsojosi komandos vedlys.

Treneris prisipažino, kad neteko matyti, kaip rungtyniauja jų pirmasis varžovas šiame sezone – „Trakai B“ ekipa, tačiau buvo įsitikinęs, kad komanda tikrai turi pajėgaus jaunimo ir neatvažiuos lengvai dalinti taškų.

„Bangos“ sirgaliams T. Tamošauskas linkėjo gausiai palaikyti Gargždų ekipą ne tik pergalių, bet ir nesėkmių kelyje.

„Palinkėčiau tokio gausaus būrio, kaip per „Bangos“ 50-metį: kad netilptų į stadioną, ne tik į kultūros namų salę. Komanda norėtų aktyvesnio palaikymo, kai nesiseka, ir daug gražių pergalių kartu“, – linkėjo T. Tamošauskas.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 262 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,