Mano Gargždai



Ką 2016-aisiais nuveikė Gargždų kultūros centras?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr. Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr.

Kitą savaitę vyksiančiame Tarybos posėdyje bus svarstomos ir tvirtinamos praėjusių metų Savivaldybės įstaigų ir jų vadovų veiklos ataskaitos. Naujienų portalas mano-gargzdai.lt apžvelgė Gargždų kultūros centro direktorės B. Oželienės parengtą ataskaitą, kurioje pateikiama ir įdomi informacija apie tai, kiek žmonių pernai apsilankė kultūros centro organizuojamuose renginiuose, kino teatro „Minija“ seansuose, kokie filmų žanrai buvo patraukliausi, su kokiomis problemomis susiduriama ir pan.

 

Svarbiausi 2016 m. skaičiai

Gargždų kultūros centras – savivaldybės biudžetinė įstaiga, turinti 5 skyrius: Gargždų, Dauparų, Kvietinių, Jakų ir kino teatrą „Minija“. Skyriuose dirba 64 darbuotojai.

Kaip rašoma veiklos ataskaitoje, 2016 m. Gargždų kultūros centro ir jo skyriuose vyko 179 renginiai, iš jų vaikams ir jaunimui – 80. Mėgėjų meno kolektyvai vietoje ir išvykose surengė 103 koncertus ir spektaklius. Surengta 14 profesionaliojo meno sklaidos renginių (koncertai, spektakliai, parodos), juose apsilankė beveik 3 tūkst. lankytojų. 2016 metais Įstaigos padaliniai sulaukė 130 tūkst. lankytojų ir dalyvių.

Gargždų kultūros centre ir jam priklausančiuose Dauparų, Jakų ir Kvietinių skyriuose veikė 21 mėgėjų meno kolektyvai ir studijos, kuriuos lankė 380 dalyvių. Kolektyvai dalyvavo respublikiniuose, tarptautiniuose konkursuose ir festivaliuose.

Įstaigos padaliniuose taip pat vyko tautodailininkų parodos, kino filmų demonstravimas, pramoginės muzikos koncertai, festivaliai, etninės kultūros renginiai ir kt.

Metinėje 2016-ųjų ataskaitoje pateikiama gautų lėšų suvestinė – 844 tūkst. eurų, (iš kurių: Savivaldybės lėšos – 659 tūkst. eurų; projektų įgyvendinimui gautos lėšos – 12 tūkst. eurų; surinktos už teikiamas paslaugas – 156 eurų; fizinių ir juridinių asmenų paramos lėšos – beveik 12 tūkst. eurų; iš neformalaus ugdymo gautos lėšos – 7 tūkst. eurų; 2 % gyventojų pajamų mokesčio parama – 1600 eurų).

2016 metais Gargždų kultūros centras įvykdė 135 viešuosius pirkimus, prekių, paslaugų ir darbų nupirkta už 160 tūkst. eurų. Įstaigai skirtas finansavimas: Kultūros taryba – 5 tūkst. eurų (projekto veiklų finansavimas); Klaipėdos rajono savivaldybė – 7 tūkst. eurų (kultūros veiklos, etninės kultūros ir reprezentacijos užsienyje projektų finansavimas).

 

Sėkmingas projektų įgyvendinimas

Įstaigos ataskaitoje pažymima, kad praėjusiais metais Gargždų kultūros centras sėkmingai įgyvendino visus numatytus projektus. Vykdant nusibrėžtas perspektyvines veiklos gaires, sėkmingai suorganizuoti įvairaus amžiaus bei socialinių grupių žmonių laisvalaikio renginiai, įtraukiant į šį darbą ir miesto bei rajono visuomenę, nevyriausybines ir kt. organizacijas.

Keli svarbiausi ataskaitoje pateikti renginiai: XI Vaikų ir jaunimo kultūros, sporto ir meno festivalis „O mes – vaikai, o mes – pasaulis!“; Gargždų miesto 763-ojo gimtadienio šventė „Keturių vandenų kraštas – istorija tęsiasi“; Rasų šventė „Vasarvidžio virsmas“; „Obuolių fiesta – 2016“; „4 vandenų festivalis“; kalėdinės eglutės įžiebimas. Teatralizuotas šventinis koncertas „Kalėdų beieškant“.

Akimirka iš 763-ojo miesto gimtadienio šventės. S. Vaičienės nuotr.

 

Gargždų kultūros centre buvo organizuojamos valstybinės šventės bei atmintinos dienos: Laisvės gynėjų dienos akcija-minėjimas – „Laisvės žibintų parkas“; Lietuvos valstybės atkūrimo dienos minėjimas-koncertas – „Lietuva, skambėki dainose“; Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos minėjimas – „Prašau mylėkit mano Lietuvą“; Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) dienos šventinis koncertas.

 

Kino teatre – žiūrovų gausa

Metinėje veiklos ataskaitoje nurodoma ir kino teatro „Minija“ svarbiausia statistika – per 2016 m. metus kino teatre „Minija“ įvyko 989 kino seansai, kuriuos aplankė 46 tūkst. žiūrovų. Už bilietus per metus surinkta 138 tūkst. eurų. (maždaug 50 proc. šios sumos grįžta kino filmų platintojams, sumokami autorinių teisių mokesčiai ir t.t.) Seansuose kasdien apsilanko vidutiniškai 46 žiūrovai.

Kino teatras yra atviras ir patrauklus įvairiems kultūriniams renginiams: jų per 2016-uosius metus surengta 15, tarp jų – 2 filmų pristatymai, kuriuose lankėsi režisieriai, aktoriai, prodiuseriai.

Ataskaitoje teigiama, kad 2016 m. balandžio mėnesį kino teatras sėkmingai įgyvendino pirmąjį projektą, kuriam Lietuvos kultūros taryba skyrė 5 tūkst. eurų dalinį finansavimą (80 proc. viso projekto biudžeto). Projekto įgyvendinimui panaudotos Gargždų kultūros centro lėšos – 1200 eurų.

Projekto metu buvo surengti 4 audiovizualinio meno renginiai, juose dalyvavo profesionalūs atlikėjai. Projekto renginius aplankė daugiau kaip 500 dalyvių, tarp jų 45 neįgalūs asmenys ir 79 vaikai.

Kino teatre vyko audiovizualinio meno festivalis „Spektras“. S. Vaičienės nuotr.

 

Ataskaitoje nurodoma, kad Gargžduose trys labiausiai lankomi filmų žanrai yra animacija, komedijos (ypač lietuviškos) ir fantastiniai/nuotykių filmai, todėl sudarant programą yra orientuojamasi į juos.

Kino teatre didžiausią žiūrovų auditoriją sudaro vaikai ir jų tėveliai (apie 41 proc. visų žiūrovų), kino seansuose vidutinis žiūrovų skaičius buvo 46, tačiau savaitgalio dienomis vidutinis žiūrovų skaičius šokteli iki 63 per seansą. 3D filmų seansus rinkosi 35 proc., o 2D – 65 proc. žiūrovų.

 

Vis dar laukiama renovacijos

Gargždų kultūros centro metinėje ataskaitoje nurodomos ir problemos, susijusios, su įstaigos veikla – tebelaukiama renovacijos, kurios projektinė dokumentacija buvo parengta 2008 metais.

Gargždų kultūros centre vykta įvairūs renginiai. S. Ulvikienės nuotr.

 

„Po stipresnės liūties vanduo patenka į rūsio patalpas. Jos pelija ir laikosi nemalonus pelėsio kvapas, kuris kyla į viršutines patalpas (sceną, koncertų salę). Stogo konstrukcijose virš grimo kambarių ir fojė salės kaupiasi vanduo ir laša, gadindamas pakabinamas lubas ir grindų dangą. Esminė problema, kad neveikia ventiliacijos sistema, neatsidaro langai fojė ir grimo kambariuose. Roletai taip pat nusidėvėję, nublukę nuo saulės, daugumos mechanizmai sugedę“, – rašoma ataskaitoje.

2016-aisiais už 22 tūkst. eurų buvo atliktas kosmetinis patalpų remontas, kuris problemas išsprendė tik laikinai. Ataskaitoje teigiama, kad yra poreikis naujoms veikloms, bet nuolat susiduriama su patalpų repeticijoms ir darbo kabinetams problema.

 

Visą Gargždų kultūros centro ataskaitą rasite ČIA.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 483 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,